Şiddete karşı yürüyen sağlıkçılara polis şiddeti! Fenalaşan polise sağlıkçılar yardım etti

Şiddete karşı yürüyen sağlıkçılara polis şiddeti! Fenalaşan polise sağlıkçılar yardım etti

Türk Tabipleri Birliği, Dr. Ekrem Karakaya'nın görev başında öldürülmesinin ardından doktoralara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevde olacaklarını duyurdu. Sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı. Eylem yapan sağlıkçılara polis müdahale etti.

Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya, görevi başındayken hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından dün silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, hekimler ve sağlık çalışanlarının 7-8 Temmuz'da iş bırakacağını açıklamıştı.

Hekimler ve sağlık çalışanları, bugün yurt genelinde iş bırakarak hastane önlerinde eyleme geçti. İstanbul'da da sabah saat 09:00'da hastane önlerinde toplanan sağlıkçılar, birer dakikalık saygı duruşunun ardından 15 dakika süreyle sessiz oturma eylemi yaptı. Sağlıkçılar, eylemde, "Öldürülüyoruz" ve "Tükeniyoruz, sessiz kalma" dövizleri taşıdı. Sağlıkta şiddetin protesto edildiği eylemlerde, özlük haklarının iyileştirilmesi talepleri de dile getirildi.

2.jpeg

Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise sağlıkçılar, yolu kapatarak 3 kilometre boyunca yürüyüş düzenledi.

Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde ve Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan hekimler ve sağlık çalışanları da iş bırakarak hastane önünde eylem yaptı. 

İstanbul'da birçok hastane önünde sağlıkçılar, saygı duruşu ve oturma eylemi düzenledi.

1.jpeg

Eylem görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Protestoların bir diğer adresi ise Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi oldu. Polis biber gazıyla sağlıkçılara sert müdahalede bulundu, yürüyüşüne izin vermedi. Müdahale sırasında fenalaşan bir polise doktorlar müdahale etti. Sağlık çalışanları polis barikatını aşarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyüşe başladı.