Sokak Kedisi'ne silahla saldıran şahıslar serbest bırakıldı!

Sokak Kedisi'ne silahla saldıran şahıslar serbest bırakıldı!

Sokak Kedisi isimli sokak röportajları yapan YouTube kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşi, Bağdat Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Gözaltına alınan silahlı saldırganlar daha sonra serbest bırakıldı.

Sokak Kedisi YouTube kanalının sahibi ve sunucusu Ebru Uzun Oruç saldırıya uğradı. İstanbul Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde eşi Barış Oruç ile birlikte 4 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Oruç yaşananları sosyal medya hesabından duyurdu. 

Olayın ardından geçen süreçte yeni bir açıklama yapan Oruç şu ifadeleri kullandı:

KİMLİK TESPİTLERİ YAPILDI

"Planlı ve kasten yapılan bu saldırı sadece bizlere değil, tüm kamuoyunun hak ve özgürlüklerine yapılmış olup, kınamayan, kınamaktan kaçınan, dile getirmeyen, tepkisini göstermeyen, iktidarından muhalefetine herkes bu suça ortaktır! Kamera kayıtlarının ortaya çıkmasıyla beraber saldırganların 2 değil 4 kişi olduğu anlaşılmış ve kimlik tespitleri yapılmıştır!"

Sokak Kedisi Twitter hesabından yapılan son açıklamada ise kimlikleri belirlenip gözaltına alınmasına rağmen silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahısların serbest bırakıldığı aktarıldı. Sokak Kedisi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

 

"PLANLI SALDIRIDAKİ FAİLLER YAKALANIP SERBEST BIRAKILDILAR"

"Bizlere planlı ve kasten yapılan saldırıdaki failler yakalanmış olup, ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar."

"SALDIRIYLA HALKIN KONUŞMA VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ HEDEF ALINMIŞTIR"

"Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır!"

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! Halkın söz hakkını gaspetmeye çalışan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkın sesini, çok daha büyük bir kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz."