Son anket sonuçlarında kim önde? İşte 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim anketinin sonuçları!

Son anket sonuçlarında kim önde? İşte 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim anketinin sonuçları!

Yapılan son anket sonuçlarında cumhurbaşkanlığı için dikkat çeken oranlar ortaya çıktı. MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı anket sonucunda Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayları soruldu.

MetroPoLL Araştırma'nın son seçim anketinde Erdoğan ve Millet İttifakı'nın olası adayları arasından kime oy verirsiniz sorusu yöneltildi.

SON ANKET SONUÇLARINDA ERDOĞAN GERİDE KALDI

Son anket sonuçlarında Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığında adı geçen isimlerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gerisinde kaldı.

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ

MetroPOLL Araştırma "Türkiye’nin Nabzı Haziran 2022" başlıklı son anket sonuçlarını paylaştı. Ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Millet İttifakı’nın olası adayları tek tek sıralanarak "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura aşağıda yer alan adaylar kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu soruldu.

1.jpg

MANSUR YAVAŞ ERDOĞAN'A FARK ATTI

Son anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarıştığı takdirde Erdoğan yüzde 35,6, Yavaş yüzde 54 oy alıyor.

ERDOĞAN, İMAMOĞLU'NUN DA GERİSİNDE

Erdoğan, İmamoğlu ile yarıştığında ise yüzde 37,7 oy alırken, İmamoğlu yüzde 51,7 oranında oy alıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE MERAL AKŞENER DE ERDOĞAN'I YENİYOR

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yarışırsa Erdoğan yüzde 38,8'de kalırken Akşener ise yüzde 48 oy alıyor. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışırsa Erdoğan yüzde 39,8, Kılıçdaroğlu ise yüzde 46.1 oy alıyor.

MetroPOLL Araştırma'nın son anket sonuçlarına göre Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın dört adayı karşısında da şansı yok ve ikinci turda seçimi kazanamıyor.