Son seçim anketinde AKP ve MHP'ye şok! İşte Yöneylem Araştırma'nın seçim anketi sonuçları

Son seçim anketinde AKP ve MHP'ye şok! İşte Yöneylem Araştırma'nın seçim anketi sonuçları

Yöneylem Araştırma'nın son seçim anketine göre bu pazar seçim yapıldığı takdirde AKP birinci parti olamıyor. Cumhur İttifakı oyları ise giderek eriyor.

Yöneylem Araştırma Direktörü Derya Kömürcü, Halk TV'de Sözüm Var programına katılarak son anket sonuçlarını paylaştı.

AKP İKİNCİ PARTİ, MHP BARAJI GEÇEMİYOR

Son seçim anketine göre, kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranlara bakıldığında AKP'nin yüzde 22,5 oy oranıyla ikinci parti olarak yer aldığı aktarıldı. Yüzde 23 oyla CHP birinci parti olurken, İYİ Parti yüzde 13,3 ile üçüncü parti olurken, İYİ Parti'yi yüzde 8,7 ile HDP takip etti. MHP'nin oy oranı ise yüzde 6,8'de kaldı.

"AKP OYLARI İSTİKRARLI ŞEKİLDE GERİLEDİ"

Anketi değerlendiren Kömürcü, "AKP'nin oyları küçük küçük, ama istikrarlı geriledi. Geçtiğimiz ay kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce AKP'nin oy oranının yüzde 25'e düştüğünü görmüştük. Geçtiğimiz ay olağan üstü bir durum yoktu. 'Önümüzdeki seçim AKP'nin birinci parti olmama ihtimali çok yüksek' demiştim. Bugün bunu doğrulayan bir noktaya geldik" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ERİYOR

Ankette yer alan "Hangi ittifaka oy verirsiniz" sorusuna yüzde 39,8 Millet İttifakı diye yanıt verdi. Yüzde 33,3 ise Cumhur İttifakı dedi. Ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayına yüzde 54,2 oy verilirken, Erdoğan yüzde 30,9 oy oranı alıyor. Erdoğan yeniden aday olsa sorusuna ise yüzde 58 asla oy vermem derken, yüze 28,3 Erdoğan'ın adaylığını destekliyor.