Suudi Arabistan'da konser yasağı hutbesine hapis cezası! CHP'li Gürsel Tekin paylaştı: Partili bürokratlar hesap verecek

Suudi Arabistan'da konser yasağı hutbesine hapis cezası! CHP'li Gürsel Tekin paylaştı: Partili bürokratlar hesap verecek

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, atanmış yöneticilerin konser ve festival yasaklarına tepki gösterdi.

Suudi Arabistan, 2018'deki bir hutbesinde, "kadın ve erkeklerin birlikte konserlerde eğlenmelerinin dini açıdan uygun olmadığını" belirtmesi üzerine tutuklanan Kabe-i Şerif'in eski imamlarından Salih el Talib'e, 10 yıl hapis cezası verdi.

CHP'li Gürsel Tekin'de bahse konu haberi sosyal medya hesabından paylaşarak Türkiye'deki konser ve festival yasaklarına göndermede bulundu.

Tekin şöyle dedi:

"AKP'NİN KORKAKLIĞI NEDENİYLE YASAKLANIYOR"

"Cinsiyete bağlı ayrımcılık insanlık suçudur. Asla karıştırmayın bugün Türkiye'de festivaller dini sebeplerle değil gençlerin protestosundan ve sesinden çekinen AKP'nin korkaklığı nedeniyle yasaklanıyor. Bu yasaklarla hakları gasp eden partili bürokratlar da hesabını verecek."
ekran-goruntusu-2022-08-24-194615.jpg