Terkoğlu: Ali Erbaş FETÖ diyalog projesinin teorisyeni!

Terkoğlu: Ali Erbaş FETÖ diyalog projesinin teorisyeni!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karanlık geçmişine projeksiyon tutmak gerektiğinin ifade eden Terkoğlu, "Erbaş, FETÖ projelerinin tam olarak göbeğinde, diyalog projesinin teorisyeni" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karanlık geçmişine projeksiyon tutmak gerektiğinin ifade eden Terkoğlu,  "Erbaş, FETÖ projelerinin tam olarak göbeğinde, diyalog projesinin teorisyeni" dedi. 

Yol Tv'de Çağdaş Sinan Dağ ile Anahaber'e konuk olan gazeteci Barış Terkoğlu Ali Erbaş'ın Ayasofya'da elinde kılıçla verdiği hutbeyi değerlendirdi. Erbaş'ın "Dinler Arası Diyalog" projesiyle ilişkilerini ve devlet içindeki tarikat yapılanmalarını" anlattı.

FETÖ'nün GÖBEĞİNDE...

Terkoğlu'nun bağlandığı yayında "15 Temmuz'un kritik ismi Adil Öksüzle yakın ilişkisi  ve 15 Temmuzdan sonra kapatılan FETÖ vakfının başkanı olması" irdelendi. 

İşte Yol Tv Anahaber programında Terkoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları.

"Ali Erbaş'ın Sakarya İlahiyat Fakültesi'ndeki geçmişi  bizim içi tesadüf bir yer değil. FETÖ'nün dinler arası diyalog probagandasının kaynağı orası, Adil Öksüzle yakın çalışma arkadaşı. Kuran ve Tevrata ilişkin dinler arası diyalog çalışmalarının yapıldığı FETÖ projesinin içerisinde.

Ali Erbaş 15 Temmuz öncesi kurulan ve darbe girişiminde sonra kapatılan Onursal Başkanlığı'nı Fetullah Gülen'in yaptığı platformlarda Ali Erbaş ismi var. Yönetici.

Ali Erbaş FETÖ'nün yaptığı bütün projelerin göbeğinde. Ali Erbaş'ın yaptığı çevirilerde bile seçtiği kitaplar FETÖ'nün dinler arası diyalog projesi için kullanılan kaynaklar...

Ali Erbaş bugünlerde Kilise olan Ayasofya'nın minberinde Kılıç'la poz verdi. Kılıçla oraya çıkmak Fetih'i simgeleyerek oraya çıkmak kendinizi bir güç olarak görmekte ibaret. "