Trabzon'da koronavirüs vakaları patladı Vali uyardı: Artık yeter! 1 hafta çok kritik!

Trabzon'da koronavirüs vakaları patladı Vali uyardı: Artık yeter! 1 hafta çok kritik!

Trabzon’da gerçekleştirilen koronavirüs toplantısı sonrasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarda bulundu.

Haber61’e konuşan Vali Ustaoğlu “Dün akşam Sağlık Bakanımızla görüşmemiz oldu. Onun da paylaştığı gibi en riskli iller arasındayız. İl Sağlık müdürleriyle kendileri görüştü. Bizimle de görüştü. Talimatları oldu ve biz de bu doğrultuda bu sabah toplantı yaptık. Bundan sonraki yol haritasıyla ilgili görüştük.” dedi.

ARTIK YETER
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da söylediği gibi Trabzon’da vakaların arttığını aktaran Ustaoğlu “ Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirleri uygulamak için sahada etkin şekilde çalışıyoruz. Bizim yapacağımız denetim önemli olduğu kadar vatandaşımızın da tedbirlere uyması lazım. En sıkıntılı olan durum bu.  Bizim artık kapalı mekanlardan uzak olmamız gerekiyor. Artık yeter diyoruz. Akrabaların bir araya geldiği ev ortamlarından uzaklaşmalıyız. Hele de şu kritik süreçte yardımcı olmalıyız. Sağlık çalışanlarımız evlerine gitmeyi unuttu. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bizler de buna tüm vatandaşlar olarak Allah rızası için yardım etmeliyiz. Artık ev ortamını terk etmeden akrabalarımızla telefonla görüşerek temel kurallara uymalıyız. Artık hareketli ortamdan vazgeçip evlere çekilmeliyiz. Vatandaşımızın b u kritik dönemde vereceği destek çok önemli. Kendinizi ailenizi Allah rızası için düşünmüyor musunuz. Koronavirüs yakınlarınızı götürüyor. Vatandaşımızın bunları görmesi gerekiyor. İnsanların sevdiklerine acıyarak evlere çekilmeliler” şeklinde konuştu.

1 HAFTA ÇOK KRİTİK
Filyasyon ekiplerinin arttırıldığını açıklayan Vali İsmail Ustaoğlu “Farklı kamu görevlilerinden sayıyı yükselterek filyasyon ekiplerini arttıracağız. En büyük sıkıntımız araçtı, başta belediyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve yardımseverler olmak üzere her biri bize destek olup, araç kiralayıp yardım ediyorlar. Sahada 150 araç 300 filyasyon ekibiyle bu riskli sürecin önünü kesmek için ekiplerimizle etkin mücadelede olacağız. Önümüzdeki 1 hafta çok kritik, hedefimiz yukarı çıkan trendi kesip aşağıya döndürmek. “ ifadelerini kullandı.