TTB'den Bakan Koca'ya randevu talebi

TTB'den Bakan Koca'ya randevu talebi

TTB Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazı gönderdi, randevu talep etti. Covid-19 nedeniyle 32 hekimin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen yazıda, sağlık çalışanları için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.


Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısının 32’ye ulaştığını hatırlatarak, ölüm ve hastalıkları azaltacak ve önleyecek uygulamaları karşılıklı değerlendirebilmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep etti.

Bakan Koca’ya gönderilen yazıda, salgın sürecinde TTB’nin uyarılarının dikkate alınmadığı ve gerekli düzenlemeler yapılmadığı için hastalanan ve ölen sağlık çalışanı oranının dünya ülkeleri arasında ilk sırada olduğu öne sürüldü. Gerekli adımlar atılmazsa bu tablonun ileride ağırlaşarak devam edeceği ifade edildi.

KAYIPLARIMIZ DAHA DA ARTMADAN…

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları sizinle, yüz yüze görüşmek istiyoruz. Bu bilgi alışverişinin karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz olduğu düşüncesindeyiz.

“Görüşmemizde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile birlikte,  TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Komisyonu ve üye uzmanlık derneklerinin temsilcilerinin de olması, uzmanlık alanlarının bilimsel bilgi ve tecrübeleri ile çözüme olanak sağlayacak, sürecin şeffaf ve bilimsel olarak yürütülmesine katkı sunacaktır.

“Kayıplarımız daha da artmadan bu görüşmenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için gerekli çabayı göstermenizi bekliyoruz.”