Türk Tabipleri Birliği acil koduyla toplanıyor!

Türk Tabipleri Birliği acil koduyla toplanıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Çin aşısına acil kullanım onayı verildiğini açıklamasının ve ilk aşı uygulamasının yapılmasının ardından Türk Tabipleri Birliği acil toplanma kararı aldı.

Türk Tabipleri Birliği "acil" koduyla toplanıyor. Saat 21'de yapılacak toplantıda; Çin aşısına verilen acil kullanım onayı masaya yatırılacak.

Halk Tv'ye konuşan TTB Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, toplantıya Kovid-19 İzleme Grubu ile Aşı ekibinin de katılacağını belirtti. Bulut, aşının Aile Sağlığı Merkezleri'nde uygulanmasının planlandığını öğrendiklerini bu yüzden ASM ekiplerinin de toplantıya katılacağını belirtti.

TTB toplantının ardından Sağlık Bakanlığı'na yönelik bir soru listesi de sunacak. O soru listelerinin öne çıkanları şöyle: 

1-Bağımsız bir kuruluş tarafından verilmesi gereken onayı hangi kurul, hangi kriterlere dayanarak vermiştir? Aşıya onay veren kurul kimlerden oluşmaktadır?

2-Farklı ülkelerden farklı aşı etkinlik oranları açıklanmışken hangi kriterlerle aşıya onay verildi? 

3-65 yaş üstüne yönelik Faz-3 çalışması olmadan aşı nasıl 65 yaş ve üstüne uygulanacak?

4-Aşıların yapılacağı adresler olarak planlanan ASM'lerde insan kaynakları yeterli mi? TTB'ye göre 3 bin doktor, 5 bin hemşire açığı var.

5-Soğuk zincir ve muhafaza hazır mı?