Türkiye'nin en zengin kadını değişti

Türkiye'nin en zengin kadını değişti

Türkiye'nin en zengin kadını değişti. O ismin serveti ise dudak uçuklattı.

Türkiye'nin yeni en zengin kadını belli oldu. 

Türkiye'nin en zengin isimlerinden oluşan Koç ailesine mensup iki isim İpek Kıraç ve Semahat Sevim Arsel, uzun süredir Türkiye'nin en zengin kadını unvanı için de mücadele ediyor. İkili arasındaki servet eşitliği, geçtiğimiz hafta yaşanan değişimle birlikte bozuldu ve Türkiye'nin en zengin kadını İpek Kıraç oldu.

0x0.webp

KOÇ GİBİ ZENGİN

Ailenin erkek mensupları kadar, kadın fertleri de kamuoyunun ilgisini çekerken, Türkiye'nin en zengin kadın unvanı da Koç ailesi üyesi olan İpek Kıraç ve Semahat Sevim Arsel arasında tatlı bir rekabete konu olmuştu.

Yatırımları oldukça benzer olmalarından ötürü, servet kazançları ve kayıpları da paralel ilerleyen iki isim arasındaki eşitlik, bu hafta yaşanan ekonomik dönüşümle bozuldu.

6542094986b24a4b4c45e397.webp

TOPLAM VARLIĞI 3.9 MİLYAR DOLAR

Geçtiğimiz haftalarda büyük bir kayıp yaşayan Koç ailesi üyeleri, Forbes tarafından yayınlanan verilere göre bu hafta kaybettiklerinden fazlasını kazanmış durumda. Öyle ki İpek Kıraç, son bir haftalık dönemde servetinde 120 milyon dolarlık artış sağlayarak toplam varlıklarını 3.9 milyar dolara yükseltti.

Bu artışla birlikte, teyzesi Semahat Sevim Arsel'i geride bırakan Kıraç, Türkiye'nin en zengin kadını unvanını tek başına ele geçirdi. Kıraç, aynı zamanda sahip olduğu servet ile Murat Ülker'in hemen arkasında yer alarak Türkiye'nin en zengin 2. insanı oldu.