Dila Koyurga hakkında mahkemeden karar!

Dila Koyurga hakkında mahkemeden karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen Dila Koyurga hakkında ilk duruşmada beraat kararı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi 24 yaşındaki Dila Koyurga hakkında ilk duruşmada beraat kararı çıktı. Paylaşımları yaptığı dönemde 18 yaşından küçük olduğunu aktaran Koyurga, "Bir sosyal medya linçi yaşadım. Ancak mahkeme herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. Beraat kararını bekliyordum. Şimdi bana bu linci uygulayanlara tek tek dava açacağım" dedi.
CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediyesi meclis üyesi Dila Koyurga’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne yönelik paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıkan Koyurga, herhangi bir suç unsuruna rastlanmaması üzerine beraat etti.
Karabağlar Belediyesi'nin en genç meclis üyesi CHP'li Koyurga, "Geçen 27 Mayıs günü, bazı sosyal medya hesapları, yıllar önceki bazı paylaşımlar üzerinden beni hedef göstermiş, aynı gün gözaltına alınmıştım. Ertesi gün ev hapsi cezası verilmişti. 1 hafta boyunca evde elektronik kelepçeyle kaldım. Buna itiraz ettik. Avrupa İnsan Hakları Mahkamesi'ne başvuracağımızı söyledik. Daha sonra elektronik kelepçe kararı kaldırıldı. Dava tarihi belli oldu. Bugünkü duruşmada, özellikle 15 Temmuz ile ilgili paylaşımlar ele alındı. Ancak herhangi bir suç unsuru bulunamadığı için hakim beraatime karar verdi. Bu sonucu alacağımızdan emindim. Vicdanen rahattım. Çünkü sosyal medya linciyle iş buralara kadar gelmişti. Ancak bu linci düzenleyenler yargının da üzerinde olmadıklarını gördüler" dedi.
"TEK TEK DAVA AÇACAĞIM"
Beraat kararını beklediğini aktaran Koyurga, "Elim güçlü olsun diye beraat kararını beklemiştim. Şimdi bana bu linci uygulayanlara tek tek davalar açacağım. Bu süreçte bana ve aileme yönelik tüm o hakaret ve tehdit içeren, belaltı paylaşımlar ile asılsız haberleri yapanlara yargı önünde hesap soracağım" diye konuştu.