Ümit Özdağ'dan "Gitmiyorum" diyen sığınmacı belgeseli

Ümit Özdağ'dan "Gitmiyorum" diyen sığınmacı belgeseli

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mülteci krizine ilişkin dikkat çeken bir video paylaşımında bulundu. Videoda doğu illerindeki sığınmacı nüfusuna ve demografik yapının değişimine dikkat çekildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mülteci krizine ilişkin dikkat çeken çıkışlarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

ek-aciklama-2022-07-05-233154.png

Özdağ'ın partisi bu kez "Gitmiyorum" isimli ses getiren bir belgesele imza attı.

ek-aciklama-2022-07-05-233334.png

SIĞINMACILARIN TÜRK ŞEHİRLERİNDE YARATTIĞI SORUNLAR ANLATILDI

Gitmiyorum isimli 40 dakikalık belgeselde Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin'deki sığınmacı nüfusu, demografik yapının zamanla değişimi, Türk şehirlerindeki sığınmacı artışının işsizliğe etkisi, tabelaların değişimi, şehirlerde sığınmacılardan kaynaklı olaylar gibi birçok soruna parmak basılıyor.

ek-aciklama-2022-07-05-233233.png

YEREL HALK VE ESNAF ŞEHİRLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Belgeselde ayrıca sığınmacıların karıştığı suç olaylarına, tacize, polise çıkardığı zorluklara da dikkat çekilirken, esnafın ve yerel halkın ekonomik nedenlerden dolayı şehirlerini terk etmek zorunda kaldığı aktarıldı. Aynı zamanda polislere sığınmacılarla anlaşabilmeleri için Arapça eğitimi verildiği de videoda aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

ÜMİT ÖZDAĞ CONKBAYIRI'NDAN SESLENDİ

Şehirlerdeki Türk vatandaşlarıyla yapılan röportajlarla desteklenen belgesel sığınmacıların "Gıtmiyorum" sözleri ve ardından Zafer Partisi lideri Özdağ'ın Conkbayırı'nda vatandaşa seslendiği görüntülerle son buluyor.