Yalancı satıcı asgari ücrete yapılacak zammı duyurdu!

Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 'yalanlarım var' diyerek dolaşan satıcı asgari ücretin ne kadar olacağını bağıra bağıra duyurdu.

Adana’daki Portakal Çiçeği Festivali’nde yalan satıcılığı yapan bir yurttaşın sarf ettiği sözler hem güldürdü hem düşündürdü.

Festivaldeki adam “açlığa, yoksulluğa, baş ağrısına, bel ağrısına karşı yalanlarım var” diyerek yalan satıcılığı yaptı.

Memur maaşlarından asgari ücrete kadar birçok konuda bağıra bağıra yalan söyleyen vatandaş ilgi odağı oldu.

"ASGARİ ÜCRET 1500 EURO OLACAK"

İlginç satış tarzıyla dikkatleri üzerine çeken adam, şu ifadeleri kullandı: “Yalanlarım var. Temmuz ayında asgari ücret 1.500 Euro olacak. En düşük memur maaşı 2.500 Euro olacak. Yalancı geldi. Açlığa, yoksulluğa, baş ağrısına, bel ağrısına karşı yalanlarım var.”

"YALANCI GELDİ YALANCI"

Yalan satıcılığı yaptığını söyleyen adamın sözlerini duyan çevredekiler, satıcının yanına akın etti. Fotoğraflarını çekip durumla ilgilenen kişilerin yanında bir kadının da “Ben biraz yalan desteklemek istiyorum, çok hoşuma gitti” diyerek satıcının yanına gelmesi de dikkat çekti. Yalan satıcısının videosu sosyal medyada “Yalancı geldi yalancı” başlığıyla paylaşıldı. Öte yandan satıcının dolar, lira ve euro simgeli bir şapka taktığı görüldü.

1500 EURO NE KADAR EDİYOR?

Satıcı kılığındaki vatandaşın sözleri, vatandaşları kara kara düşündürürken, bin 500 ve 2 bin 500 euronun kaç TL olduğu merak konusu oldu.

Güncel kura göre 1.500 Euro: 52.335,54 Türk Lirası ediyor. Ayrıca 2.500 Euro ise 87.221,25 Türk Lirasına tekabül ediyor. Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşının bu seviyelere çıkması, yapılan açıklamalara ve durumun görünümüne göre şu an için çok da mümkün durmuyor.