Yandaş medya: Hafta içi de sokağa çıkma yasağı gelecek

Yandaş medya: Hafta içi de sokağa çıkma yasağı gelecek

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, bu haftaki kabine toplantısında koronavirüs tedbirlerinin genişlemesi yönünde karar alınacağını öne sürdü. Saatlerle sınırlı sokağa çıkma yasağının hafta içi devreye alınması, hafta sonu ise tam kapanma gündemde

Türkiye’de koronavirüs salgınında bulaşma zincirinin önüne geçilememesi ardından yeni tedbirler gündeme geliyor. Yandaş sabah gazetesi, hafta sonu 20.00-10.00 arası sokağa çıkma yasağının hafta içi tüm günlerde, hafta sonu ise tam kapanma uygulanacağını iddia etti. Ayrıca risk gruplarının sokağa çıkma günlerinin de daraltılacağı öne sürüldü.

Sabah’ta yer alan habere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün koronivirüs vakalarındaki artışın altını çizerek "Maalesef vatandaşlarımız özellikle 'TaMaM' diye ifade ettiğimiz tedbirler konusunda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" dedi. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri daha da sıkılaştıracak.

Bilim Kurulu'nun son dakika gündemiyle masaya yatıracağı yeni koronavirüs tedbirlerinin başında ise sokağa çıkma kısıtlaması geliyor. Hafta sonları 20.00 ila 10.00'da uygulanan sokağa çıkma yasağının, hafta içini de kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor. Aynı zamanda, hafta sonları tam gün sokağa çıkma sınırlaması da gündemde.

Salgında yüksek risk oluşturan bu yaş gruplarının her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ya da sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

KAPALI PAZAR YERLERİNDE İSTİSNASIZ HES KODU DÖNEMİ

Daha önce yoğunluk olan belli başlı noktaları kapsayan HES kodu zorunluluğu artık tüm Türkiye için Pazar yerlerine getirilebilir. Özellikle de kapalı ve katlı pazarlarda HES koduyla girilmesi üzerinde çalışılıyor.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI GELEBİLİR

Ayrıca havaların soğuması sebebiyle seyahat olmayacağı ön görülerek iller arası sınırlama geçtiğimiz kararlarda devreye alınmamıştı. Önümüzdeki günlerde ise virüsün seyrine bağlı olarak şehirler arası yolculuğa da yasak gelebilir. Özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu şehirlerden dışarı çıkılmasına izin verilmeyebilir.

E- BİLEKLİK UYGULAMASI 81 İLE YAYILABİLİR

Tüm bunları yanı sıra meskenlerinde izole olması gereken vakaların ve temaslıların dışarı çıkmalarını engellemek amacıyla Kırıkkale'de başlatılan elektronik bileklik uygulamasının ülke genelinde devreye alınacak. HES (Hayat Eve Sığar) kodu uygulamasına da yeni özellikler eklenerek, hasta takibinin kolaylaştırılmasına yönelik farklı adımlar atılacak.

CANDAŞ TOLGA IŞIK’TAN BENZER İDDİA

Gazeteci Candaş Tolga Işık da, Sabah’la benzer iddialarda bulundu. Işık, Koronavirüs tedbirleri kapsamında "Hükümet yarın yıl sonuna kadar uygulanacak yeni tedbirler almaya hazırlanıyor" dedi.

Işık’ın mesajı şöyle:

Hükümet yarın yılsonuna kadar uygulanacak yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Birçok önlem var masada son kararı kabine verecek ama blok bir sokağa çıkma yasağından ziyade hafta sonları TAM kapanma, hafta içi ise geceyle sınırlı sokağa çıkma yasağı ihtimali daha güçlü görünüyor.