'Yargıya müdahale' haberinin erişim engeli haberine erişim engeli!

'Yargıya müdahale' haberinin erişim engeli haberine erişim engeli!

İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in ‘yargıya müdahale ettiği’ haberine getirilen erişim engeli haberine erişim engeli getirdi.

CHP'li Başarır’ın TBMM’de düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in bazı dosyalarda ‘yargıya müdahale ettiği’ açıklamasının haberine İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği erişim engeli kararı vermişti. Başarır buna tepki göstererek, “Bu mahkemelerin görevi bu avukatların avukatlığını yapmak mı, bunlar lehine karar vermek mi?” demişti.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de bugün alınan kararla ANKA Haber Ajansı’nda yayımlanan Başarır’ın hem TBMM’deki toplantısının haberine hem de bu habere getirilen erişim engeli haberine erişim engeli getirdi. Hakimlik, "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 9’uncu Maddesine atıfla, kararın uygulanmaması durumunda ‘içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları, beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağını hatırlatarak, Başarır’ın haberlerinin kaldırılmasını istedi.image small