Yarkadaş: CHP'nin adayı ya Kılıçdaroğlu olmalı ya da...

Yarkadaş: CHP'nin adayı ya Kılıçdaroğlu olmalı ya da...

CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, gündemi uzunca bir süredir meşgul eden "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı" konusunda değerlendirmede bulundu.

Türkiye gündeminde uzunca bir süredir tartışılan "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı" konusunu gazeteci Barış Yarkadaş gündemine aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda "Abdullah Gül'den neden rahatsız oluyorlar?" demesi tartışmaların fitilini ateşlerken, Yarkadaş konuyla ilgili şu tweetleri attı; 

"CHP'nin ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü Ali Babacan mı Meral Akşener mi olacak?" , "Muharrem İnce CHP'yi bölecek mi?" tartışmalarını bitirecek tek formül, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Nokta!

2- Sn. Kılıçdaroğlu CB adayı olmayacaksa, CHP kendi adayını 1 milyon 250 bin ÜYESİNİN önüne sandık koyarak ve ÖN SEÇİM yaparak belirlemelidir. En doğru, rahatlatıcı ve seçmeni motive edici formül budur. Millet İttifakı üyesi partiler de 1. tura kendi adaylarıyla girmelidir.

3- "Herkesten oy alacak ÇATI ADAY" formülü arayışı beyhude bir çabadır. 2014 adayımız MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söylemesi hatrımızdadır. CHP 1. tura özgücüne güvenerek girmeli ve partinin kadrolarını öne çıkarmalıdır.