Yarkadaş'ın tepkisi büstü açtırdı: Ali Erbaş hakaret ederse...

Yarkadaş'ın tepkisi büstü açtırdı: Ali Erbaş hakaret ederse...

Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Yarkadaş, Sinop'un Boyabat ilçesindeki bir okulun bahçesinde namaz kılan grubun Atatürk büstünü bezle kapattıklarını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar!" diye yazdı. Yarkadaş'ın paylaşımının ardından örtüyü kaldıran köylüler Yarkadaş'a, yanlış anlaşılmadan dolayı üzgün olduklarını ifade ettiler.

Yarkadaş konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk’e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar! Sinop Boyabat Bağlıca Köyündeki okulun bahçesinde namaz kılan bir grup tarikat mensubu, Atatürk heykelinin üstünü bezle örttü. Köyde cami olmasına rağmen, okulun bahçesinde namaz kıldılar

Bu fotoğrafı bana gönderen köylü yurttaşımız telefonda adeta isyan etti ve Cami dururken, bilinçli olarak okulun bahçesine geliyorlar ve Atatürk büstünün üstünü örterek saf tutuyorlar. Bez dünden beri örtülü. Bunlar bir tarikat. Atatürk’e yapılanı sindiremiyoruz."

Daha sonra Twitter hesabından örtünün kaldırıldığını açıklayan yarkadaş "Bu tweet'lerimden sonra köyden arayan bir yurttaşımız şunu söyledi: ‘Alevilerin yoğun yaşadığı bir köye tarikat girmeye çalışıyor. Ancak köylüler izin vermiyor. Namaz kılanlar da örtüyü tweet'lerden sonra kaldırdı. Yanlış anlaşıldıkları için üzgünler. Atatürk’e saygısızlık niyetlerinin olmadığını söylüyorlar. Bunu da kamuoyuna duyurmanızı istediler. Örtünün yanlış anlaşılmasından ve ortaya çıkan tablodan onlar da rahatsız olmuş. Örtü, Atatürk büstünün üstünden kaldırıldı. Köydeki büst eski haline döndü. Herkesin bayramını kutluyorlar." paylaşımını yaptı.