Yeni anketten çarpıcı sonuçlar: O parti Güneydoğu'da oylarını dört kat artırdı!

Yeni anketten çarpıcı sonuçlar: O parti Güneydoğu'da oylarını dört kat artırdı!

Rawest araştırma Haziran 2022'de Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van'da yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. Ankete göre Kürt illerinde AK Parti ve MHP eriyor, asıl değişim CHP'de.

Rawest Araştırma, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde Haziran 2022’de yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankete katılan kişilere “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Yayımlanan anket sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranı yüzde 23,8’e düştü. AKP’nin araştırmanın yapıldığı dört şehirdeki ortalama oy oranı yüzde 34,7’ydi. HDP’nin oy oranında ise kayda değer bir değişim yaşanmadı. HDP’nin oyu yüzde 52.4’ten 51.3’e düştü.  

Anketin sonuçlarına göre oy oranında en büyük değişimi yaşayan parti CHP oldu. “CHP’ye oy vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 2,7’den, 9,8’e yükseldi.

Araştırmanın bir başka dikkat çeken yönü ise AKP’den kopanların kurduğu Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oy oranları oldu. Ankete göre, Gelecek Partisi, yüzde 2,6 oy oranına sahip olurken DEVA Partisi ise yüzde 4,7’lik oy düzeyine erişti.