YÖK Sanal Fuarı 2020 sona erdi

YÖK Sanal Fuarı 2020 sona erdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından pandemi dolayısıyla dijital ortamda düzenlenen YÖK Sanal Fuarı 2020 sona erdi. Tercih yapacak adaylar, üniversitelerin ve programlarının dijital ortamdaki tanıtımlarına katılarak bilgi aldı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak ilk kez dijital ortamda yükseköğretim kurumlarını bir araya getiren ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020’, 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleşti. Sanal fuarda yükseköğretim kurumları canlı tanıtım etkinlikleri yaptı, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme imkanı buldu.

Üniversite adaylarına yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların anlatıldığı sanal fuar, 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi. 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stand ziyareti yapıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020’ye ilişkin yaptığı açıklamada, bütün üniversite yöneticilerinden fuar öncesinde ve sonrasında, fuara ilişkin çok olumlu görüşler aldıklarını belirtti. Fuara tercih sürecindeki adayların büyük ilgi göstermesinden dolayı memnuniyetini kaydeden Saraç, fuarın adayların bilinçli ve daha doğru bir program ve üniversite tercihi yapmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. YÖK olarak, YÖK Atlas tercih programını öğrenci, veli ve rehberlik uzmanlarının hizmetine sunduklarını hatırlatan Saraç son yıllarda birçok üniversite adayının tercih aşamasında büyük oranda istifade ettiği, onların adeta en önemli rehberlik kaynağı olan birçok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Saraç ayrıca, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemize gelmesine yönelik olmak üzere "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020" adıyla da fuar düzenlendiğini, 190 yükseköğretim kurumunun yer aldığı fuarda üç gün içerisinde 164 ülkeden 40 bin öğrenci kayıt olarak yaklaşık 60 bin kez ziyaret ettiğini bildirdi.