23 Haziran seçimi için tatil planı erteleme ve iptal oranları açıklandı

23 Haziran seçimi için tatil planı erteleme ve iptal oranları açıklandı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine iptal kararı vermesiyle, erken rezervasyonla tatil planı yapan yurttaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı.

Konuya ilişkin NTV'ye konuşan TÜRSAB başkanı Firuz Bağlıkaya, 23 Haziran'da yenilenecek olan seçim için tatil erteleme ve iptal oranını açıkladı.

23 Haziran tarihli turlar için erteleme ve iptal başvurularının yüksek olduğunu belirten Bağlıkaya, "Şu ana kadar bizim sektörden aldığımız bilgi 23 Haziran döneminde seyahat almış vatandaşlarımızın yüzde 90'ının tarih değişikliği ya da iptale gittiği yönünde. Başvuru yapanların çok önemli bir kısmı tarih değişikliği yapıyor. Yüzde 90'a yakın kısmı tarih değişikliği istiyor. İptal edenlerin sayısı çok azdiye konuştu.

Bağlıkaya, yurttaşların seyahat acentalarından aldıkları turların herhangi bir ceza ödenmeden tarihlerinin değiştirilebildiğini ya da iptal edebildiğini belirtti.

'SORUN YAŞAYANLAR TÜRSAB'A BAŞVURABİLİR'

Bağlıkaya, seyahat acentalarından paket tur alan tüketicilerin 23 Haziran dönemindeki turları erteleme ya da iptal sırasında sorun yaşamaları durumunda TÜRSAB'a başvurmalarının yeterli olduğunu da söyledi.