500 bin liralık RÜŞVET iddasının gündeme geldi Halk Plajında Fahiş fiyat teklifi

500 bin liralık RÜŞVET iddasının gündeme geldi Halk Plajında Fahiş fiyat teklifi

“500 bin liralık rüşvet” iddiasının gündeme geldiği Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye’deki halk plajlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şirketi TURAŞ’a verildikten sonra fahiş fiyat artışları yapıldığı iddia edildi.


CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, TURAŞ’a verilen Belek’teki plajın açıldığını ve fahiş fiyat artışları olduğunu söyleyerek, “Tost bile 15 lira” dedi. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise kendisinden önceki yönetimin alanları usulsüzce kiraya verdiği için belediyenin tahsisinin iptal edildiğini açıkladı.

“500 bin liralık rüşvet” iddiasının gündeme geldiği Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye’deki halk plajlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şirketi TURAŞ’a verildikten sonra fahiş fiyat artışları yapıldığı iddia edildi. CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, TURAŞ’a verilen Belek’teki plajın açıldığını ve fahiş fiyat artışları olduğunu söyleyerek, “Tost bile 15 lira” dedi. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise kendisinden önceki yönetimin alanları usulsüzce kiraya verdiği için belediyenin tahsisinin iptal edildiğini açıkladı.

“500 bin liralık rüşvet” iddiasının Antalya Belek ve Kadriye’deki halkın kullandığı günübirlik alanların Serik Belediyesi’nden alınmasıyla ilgili ‘meselenin para meselesi olmadığını’ söyleyen Başkan Enver Aputkan, sözünün gerekçesini açıkladı. Serik Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında konuşan Aputkan, alanların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şirketi TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş.’ye verildiğini söylerek, Belediyenin 'usulsüzce alanları kiraya verdiği' için alanın tahsisinin iptal edildiğini anlattı:

“Resmi yazışmaların dışında neyi söyleyeceğiz, neye inanacağız. Mesele 1, 2, 5 milyon meselesi değil. Aykırılıklar 7 yıldır giderilmemiş. İptal sebebini bakanlık bildirmiş. Belediye olarak itiraz hakkım var. Karar verecek olan bakanlık. Bakanlık iptal ediyorum demiş. Bakanlık 60 dönüm yer ayırıyorum demiş, biz de 90 dönüm istemişiz. 90 dönüm olmadığı için almıyoruz demişiz.”

“Tabi ki belediye vermeyince TURAŞ’a verildi. Benim belediye olarak 7 yıldır yetkim yok. Milli Emlak Genel Müdürlüğü orayı belediye tarafından kiraya verilen bir şahsa ecri misil çıkarıyor. Şimdi belediye yetkisi olmadan kiraya vermiş. Esnaf kirasını ödemiş. Şimdi de Milli Emlak çıkarmış. Kim haklı? Esnaf haklı değil mi? Milli Emlak da belediyeye ‘Bu yer benim sen veremezsin’ demiş… Onun için para meselesi olsaydı, parayı çözerdik. ”

‘FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI’

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, alanın TURAŞ’a verildikten sonra otopark ve yiyecek fiyatlarının fahiş oranda arttığını söyleyerek, “Şezlong 10 lira, köfte 35 lira, tost bile 15 lira oldu” dedi. Serik Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Karacan, Belek’teki halk plajına ilişkin “Öncesinden daha güzel ve ekonomik olacak” denildiğini hatırlatarak, “Turizm Bakanlığı'nın beğenmediği eski plajlarda hiç böyle kötü görüntü olmamıştı. Zaman zaman plajlarda çöp görüntüleri oldu. Belek halk plajı olarak açıldı ancak sonradan halk plajı olmadığı anlaşıldı. Sonuç öncesinden daha iyi olmayan, daha pahalı bir plajımız oldu” ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU?

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, sosyal medya hesabından 5 Mayıs günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin olduğu toplantıda Belek ve Kadriye’deki halkın kullandığı günübirlik alanlarla ilgili “500 bin liralık rüşvet” iddiasını gündeme getirmişti. Aputkan, şu ifadeleri kullanmıştı: “Serik Belediyesi tarafından Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, 'Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır' dedi.”