AKP'de ipler kopuyor: Davutoğlu istifa etti

AKP'de ipler kopuyor: Davutoğlu istifa etti

AKP'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP'den ihracı istenen eski AKP Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde kameraların karşısına çıktı.

Davutoğlu, Ankara’daki yeni parti girişiminin merkez binasında yaptığı açıklamada, ekibiyle birlikte AKP'den istifa ettiğini açıklarken,  "Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

Davutoğlu ile birlikte AKP eski Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile birlikte AKP Eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de basın toplantısında hazır bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
Hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapış şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için bütün varlığımızı koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle karşısına geleceğimizi tahayyül bile edemezdik.

Son yıllarda AK Parti değer söylem ve politikalardan uzaklaştı, her alanda sorunlar başladı. Dava hassasiyetimiz gereği gönül kırmamaya özen gösterdik. Neden 22 Nisan’dan itibaren daha yüksek sesle dile getirmeye başladık?

AK Parti oy kaybetmiştir. Önümüzde kapsamlı bir muhasebe yapacak 4 yıllık seçimsiz bir zaman vardır.

Ahmet Davutoğlu ile birlikte eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı Ak Parti MYK kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş savunma yapmaları için tebligat gönderilmişti.