Akşam gazetesinin 'CHP'li başkan karakol bastı' haberi senaryo çıktı

Akşam gazetesinin 'CHP'li başkan karakol bastı' haberi senaryo çıktı

AKP Hükümeti'nden aldığı ihalelerle adından sıkça söz ettiren, her fırsatta 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aşık olduğunu söyleyen Ethem Sancak'ın Akşam gazetesi‘CHP’li Başkan Karakol Bastı’ başlıklı bir haber yayınladı. Beylikdüzü Belediyesi yaptığı açıklamada, Akşam gazetesinde yer alan ‘CHP’li Başkan Karakol Bastı’ başlıklı haberin gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını duyurdu. 

Akşam Gazetesi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karakol bastığı ile ilgili bir habere imza attı. Haber Beylikdüzü Belediyesi tarafından yalanlandı. Olayla ilgili ifade tutanaklarına YURT Gazetesi ulaştı.

Beylikdüzü Belediyesi de Akşam gazetesinin haberi üzerine bir açıklama yayınladı. Belediye Akşam gazetesinde yer alan ‘CHP’li Başkan Karakol Bastı’ başlıklı haberin gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek gerçekleri madde madde anlattı.

Akşam gazetesinin haberinde ismi geçen Evimiz Beylikdüzü Derneği Başkanı Münevver Gülten Polat 5 Mayıs 2018'de Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'nde verdiği ifadesinde "Gürpınar Spor Tesisleri'nin kamu yayrına kullanılması, çeşitli etkinlikler yapılarak vatandaşların bu etkinliklerine katılımını sağlamak için dernek olarak imza toplamaya başladık. 05/05/2017 günü saat 16:20 sıralarında arkadaşlarıma telefonla haber geldi. Gürpınar'da Kemal Paşa Caddesi'nde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi temsilciliğine hareket ettik. Saat 16:30 sıralarında parti temsilciliğine ulaştık. Ben ve arkadaşlarım olay yerine geldiğimizde devam eden herhangi bir olay yoktu. Temsilcilik binasına girip bağına şahısların olay yerinden ayrıldığını öğrendim. Aynı gün saat 16:40 sıralarında daha sonradan öğrendiğim Koray isimli şahıs ve bu şahsın yanında bulunan 3 erkek şahıs Kemal Paşa Caddesi üzerinde bulunan parti temsilciliğinin içerisine girdi. Koray isimli şahıs yüksek sesle "Benim ekmeğimle kimse oynayamaz, sizleri yaşatmam, taktım ben Ekrem Başkan'a, ben 10 yılı yakmaya hazırım" dedi. Şahsın küfür edip etmediğini tam hatırlamıyorum Koray'ın yanında bulunana 3 erkek şahıs olaya hiç müdahil olmadılar. Ardında çevredeki şahıslar ve şahıslar olay yerinden ayrıldılar. Şahıslar binaya ve parti temsilciliğine zarar vermediler. Parti temsilciliğinin içerisinde güvenlik kamera kayıdı yoktur." dedi.

CHP'Lİ BAŞKAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili şikayetçi olduğunu belirterek polis merkezindeki ifadesinde şunları söyledi: 

05/05/ 2017 günü saat 17:00 sıralarında Gürpınar Mahallesi Kemal Paşa Caddesi üzerinde bulunan CHP Gürpınar Temsilciliğine saldırı olduğunu öğrendim. Bu konu ile ilgili polis merkezine geldim. POlis Merkezinde bulunan Serkan Güneşli, Hayriye Yıldırım, Münevver Gülten Polat, Şengül Yılmaz ve Ömür Atik isimli arkadaşlarımıza saldırı, hakaret ve tehdit olduğunu öğrendim. Bu arakadaşlar ile yaptığım görüşmede bu şahısların bana hitabeb 'Ekrem'i kafaya taktım, partinizi kafaya taktım 10 yılımı gözden çıkardım, Partinizin de a... k..., belediyenizin de a... k..., Başkanınızın da a... k.. Başakanınızın.... Yakacam, yıkacağım burayı diyerek hakaret ve tehditte bulunduğunu öğrendim. Bu konuyu öğrenmem üzerine şikayetçi oldum. Söz konusu şahısların tespit edilerek haklarında grekli yasal işlemlerin yapılması için şikayetçiyim.

Şengül Yılmaz isimli CHP'li kadında o gün parti temsilciliğine gelerek küfürler ve hareketler yağdıranlarla ilgili ifadesinde "Ben Beylikdüzü CHP üyesiyim. 05.05.2017 günü saat 16:20 sıralarında Gürpınar Mahallesi Paşa Caddesi üzeirnde bulunan CHP Mahalle Bürosunda tek başıma bulunduğun esnada yüzlerini hatırlamadığım, 25-26 yaşlarında erkek şahıslar ofise daldılar. Ve ben o esnada bir sıkıntı olduğunu anladım. Ve hemen ofisteki kolonun arkasına saklandım. Şahıslar içerde kimseyi görmeyince hemen geri çıktılar ve dışarıda bekleyen Serkan Güneşli'ye giderek saldırıp 'ananı.. av..s .., yakacağım, yıkarım buraları... siz naslı imza topalrsınız diyerek hakaret ve tehditlerde bulundular. Bu esnada Sekan bu şahıslara hiçbir şekilde cevap vermedi. Daha sonra bu şahıslar bağırıp çağırarak pazarın içinde ilerleyip gittiler. Bir müddet sonra ofisi tekrar partili arkadaşlar geldi ve durumu onlara anlatırken bu şahıslar tekrardan geri geldiler. Ben bu olayla ilgili daha fazla müdahil olmak istemediğim için olay yerinden ayrımdım  

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beylikdüzü Belediyesi yaptığı açıklamada, bugün Akşam gazetesinde yer alan ‘CHP’li Başkan Karakol Bastı’ başlıklı haberin gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını duyurdu.

İşte Beylikdüzü Belediyesi'nin o açıklaması:

"Haberde verilen bilgilerin istisnasız tümü yalandır. Bu haberle, hem belediye kurumuna ve başkanına hem de değerli polis teşkilatımıza hakaret edilmiş ve bu iki kurum da aşağılanmıştır. Konuyla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Haberde verilen bilgiler gerçek dışı olduğundan sadece özet yaparak bu açıklamaya sığdırmaya gayret edeceğiz.

1) Gürpınar Sosyal Tesisleri adlı spor alanının herhangi bir işletmecisi yoktur. Ayrı ayrı mahkeme kararlarıyla bu tesisin işgal altında olduğu mahkemelerce kanıtlanmıştır. Talep edilirse bu mahkeme kararları tüm basın kuruluşlarına ulaştırılabilir. İBB ile Beylikdüzü Belediyesi arasında söz konusu alanın mülkiyet hakkı konusu görüşülmektedir. İşletmeci olduğu iddia edilen kişiler, bu görüşmelerin uzamasını fırsat bilen işgalci bir gruptur.

2) Haberdeki isimde bir vakıf Beylikdüzü’nde yoktur ama aynı isimde bir dernek vardır. STK hem BeylikdüzüBelediyesi hem de İBB ile ortak çözüm arayışlarında olan ve bu iki kurumun resmi görevlileri tarafından muhatap alınan bir STK’dır. Evimiz Beylikdüzü Derneği, haberde bahsedildiği gibi bu tesisin önünde kampanya yapmamıştır. Bu ifade de gerçek dışıdır.

3) Yine haberde bahsedildiği gibi ‘karakol basma’ ‘ polise hakaret’ gibi karalamalar ne kurumumuzun ne de başkanımızın yaşam kültüründe yoktur. Bu tip yaklaşımları tümden reddediyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz.

4) Karakol basılması gibi ağır bir suçlamanın diğer muhatabı da Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’dür. Yalan haberde adı geçen karakolda o an Beylikdüzü Emniyet Müdürü Niyazi İnci’nin de bulunduğu belirtilmemiş. 2 ay önce yaşandığı iddia edilen bu olayla ilgili ne emniyet müdürü Niyazi İnci ne de karakoldaki polisler şikayetçi olmamıştır.

5) Karakol basılması gibi ağır bir suçlamaya rağmen, herhangi bir şikayet olmamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu yalan habere özellikle bu pencereden bakılmalıdır.

6) Yalan haberde, elinde sigarayla karakoldan çıkan bir kişinin fotoğrafı gösterilerek ‘İmamoğlu’nun adamları rahat tavırları ile sigara içerek karakoldan çıktı’ deniliyor. Söz konusu fotoğraftaki kişi belediye personeli değil uzun yıllardır Gürpınar Karakolu’nda görev yapan bir polis memurumuzdur.

7) Böylesine ağır suçlamalar içeren bir haberi hazırlayan muhabirin ve sıralı sorumluların, haberde suçlanan kişinin yani belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ya da belediyenin kurumsal görüşüne başvurmaması ise gazetecilik açısından vahim bir durumdur.

8) Yalan haberin giriş cümlesinde bile belediye başkanı İmamoğlu, haberle hiç ilgisi olmayan Adalet Yürüyüşü’nekatılmakla suçlanıyor. İşte bu yalan haberi yaptıran gerçek motivasyon kaynağı budur ve bilinçaltındaki bu gerçek satırlara da yansımıştır.

9) Beylikdüzü Belediyesi, haberde adı geçen görevlilerimiz ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ayrı ayrı bu haberi yapan kişi ile ilgili yasal haklarını kullanacaktır.

Kamuoyuna Saygılarımızla"