Antalya'nın el değmemiş sahiline 268 bin ton beton dökülecek

Antalya'nın el değmemiş sahiline 268 bin ton beton dökülecek

Antalya Elmalı'da bulunan Adrasan koyuna gezi teknesi barınma ve yanaşma tesisi inşa edilecek

Antalya Elmalı’daki doğal güzelliği ile bilinen Adrasan Koyu’nu yaklaşık 20 milyon TL harcanarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “Gezi Teknesi Barınma ve Yanaşma Yeri” yapmak için proje hazırladı. Proje için 17 Aralık tarihinde Antalya Valiliği’ne başvurularak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu talep edildiği söylendi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, “Projenin yapım tekniğinde, pek çok kıyı yapısında olduğu gibi, taş dolgu yöntemi kullanılacaktır” ifadeleri yer alıyor. Projede planlanan 268 bin 490 ton dolgu yapılması. Projede beton kaplama yöntemi ile beton kalıplar kullanılacağı da belirtildi.

13 bin metreküp beton

Projede, “Su altı beton dökümü, kronman betonu için yaklaşık 13 bin 300 metreküp beton kullanılacaktır” denildi. Projenin içinde “303 metre uzunluğunda bir ayrık dalgakıran, bu dalgakıranın kara tarafında 270 m uzunluğunda ve -5 metre derinliğinde bir rıhtım" yer aldığı belirtiliyor. İskelelerin toplam uzunluğu 418 metre, genişliklerinin ise üç metre olacağı belirtildi.

20 milyon TL harcayacaklar

Proje bitiminde “Projenin tamamlanmasının ardından, yaklaşık 80 gezi teknesi rıhtımlara bağlanabilecek” denildi. Yapılması planlanan doğusunda ve güneyinde birinci derece doğal sit alanı sınırları yer alırken, proje için günlük bin 33 ton malzeme taşınacağı da proje dosyasında belirtildi.

Projenin bedeli ise yaklaşık 20 milyon 807 bin TL olacağı belirtildi.