‘Bu kadar borç varken, ben bu arabaya binmem’ dedi

‘Bu kadar borç varken, ben bu arabaya binmem’ dedi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun, bir önceki belediye döneminden kalan 1 milyon 200 bin liralık borç nedeniyle makam aracını satılığa çıkardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Uygun, “Bu kadar borç varken benim böyle lüks bir araca binmem mantıklı değil” dedi.

Alınan bilgiye göre, bir önceki dönemde aylık 164 bin lira bedelle özel bir firmadan kiralanan iki yol süpürme ile bir çöp konteyneri yıkama araçlarından kaynaklanan 1 milyon 406 bin 429 lira borç birikti.

Bayramiç Belediye Meclisi, bunun üzerine borcun ödenmesi için başkanlık makam aracının satılmasını olağanüstü toplantıyla görüştü. Toplantıda konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Erman Uydaş, aracın satışına karşı olduklarını, eski belediye dönemindeki işçi sayısından daha fazla belediyeye işi alımı yapıldığını, bu alımların yapılmaması gerektiğini söyledi.

Uydaş'a cevap veren Belediye Başkanı Mert Uygun, "Siz diyorsunuz ki işçi almayın. Biz bu firmaya ayda 164 bin lira para ödeyeceğimize, işsiz gençlere iş imkanı sağladık. Bu temizlik sorunu başka nasıl çözülür. Önceki belediyeye İŞKUR her yıl çok sayıda işçi verirken bize 1 işçi dahi vermedi. Biz bu araçları kullanmadık. Firma da bizi icraya verdi." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Uygun, daha sonra aracın satışıyla ilgili maddeyi oylamaya sundu. Teklif AK Partili 3 üyenin ret oyuna karşılık 7 CHP'li üyenin oyu ile kabul edildi.

YURT HABER