Ceren Özdemir davası 20 Ocak 2020'ye ertelendi

Ceren Özdemir davası 20 Ocak 2020'ye ertelendi

Ordu’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un duruşmasına başlandı.

Kendisini yakalamaya çalışan iki polisi de bıçaklayan Arduç hakkında iki farklı iddianame hazırlanmış, ‘canavarca hisle kasten öldürme’ ve iki kez ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’ suçundan ceza istemiyle dava açılmıştı. Savcı, indirim uygulanmamasını da talep etmişti.

Arduç, savunmasında olay anını açıklayıp, akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürerek şunları dile getirdi: “Yıllar önce çocuk yuvasından kaçtım. İki kez tecavüze uğradım. Artık insanlara her türlü kötülüğü yapacağıma karar verdim. Tecavüze uğradığımı kimseyle paylaşmadım. Ben bundan sonra yaşasam ne olacak, ölsem ne olacak… ‘Önüme kim gelirse öldüreceğim’ dedim. Akli dengem yok. Ceren’den önce başkasını takip ettim ama öldüremedim. Ceren ansızın karşıma çıktı. Apartmana girdi, ‘Metin’ diye birini sorup, iki kez bıçakladım ve kaçtım. Dışarıda kendime laf geçiremiyorum. Altı yaşında çocuğu da öldürecektim, öldüremedim. Karşıma kim çıkarsa öldürmek istedim. O çıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi, beni yakalattı. Polisleri de öldürecektim. İntihara kalkıştım. Beni çıkarmayın, ben çıkınca yine öldürürüm, beni tedavi ettirin.”

Mahkemeye SEGBİS ile katılan katil zanlısının savunmasını yapmasının ardından davada, duruşma 20 Ocak 2020'ye ertelendi.