CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çanta yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çanta yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse, topluma örnek olması gereken kişilerin 50 bin dolarlık çantayla dolaşmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi Açılış Töreni’nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünlerine boykot çağrısını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse, siz kalkıp Fransız mallarını boykot edin diye bir çağrıda bulunuyorsanız önce topluma örnek olacak kişi sizlersiniz. Ben yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin, yoksulluğun bu boyutuyla olduğu dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil. Açık söylüyorum adil de değil” ifadelerini kullandı.

MHP'nin başlattığı askıda ekmek uygulaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına yanıt veren CHP lideri, "Adam saraydan bakıyor herkesin keyfi yerinde, herkesin karnı doymuş, orada sorun yok. Askıda ekmek uygulamasını Sayın Bahçeli başlattı. Evine ekmek götüremeyen insanlar var. Doğru muydu, doğru. Onbinler var evine ekmek götüremeyen. Çöp konteynırından geçimini sağlayan onbinler var. Adamın dünyadan haberi yok. Cumhur olacaksın, vatandaşından korkuyorsun. Anıtkabir'de yandaşlara kendini alkışlatıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti devleti fiilen yönetilmiyor. Ahlak, erdem, bilgi yok. Devlet savruluyor. Türkiye bu olumsuzlukları aşacaktır. En büyük güvence CHP'dir" dedi .

Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin tamamı:

“Bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse, siz kalkıp Fransız mallarını boykot edin diye bir çağrıda bulunuyorsanız önce topluma örnek olacak kişi sizlersiniz. Ben yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin, yoksulluğun bu boyutuyla olduğu dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil. Açık söylüyorum adil de değil.

‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ diyen bizden diyorsa sevgili peygamberimiz, komşusu bırakın aç olmayı binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemezsiniz. Ben bunu söyledim. Ben bir kişi hedef almış değilim. Ben sadece devleti yönetenlerin örnek olmalarına dikkat çektim.

Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce siz yapacaksınız. Ben her zaman yer yerde, her ortamda adaletten yana oldum.

Siz açlıktan çocuklar ölürken 50 bin dolarlık çanta taşıyorsanız ben buna vicdani olarak da insani olarak da isyan ederim.”