CHP'ye 1 oy çıkan köyde CHP'ye rekor katılım

CHP'ye 1 oy çıkan köyde CHP'ye rekor katılım

CHP’ye sadece 1 oy çıkan Büyükorhan’ın 190 seçmeni olan Karaağız köyünden 150 kişi CHP’ye üye oldu.

Yeni üyelere rozetlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Köylerine Biyokütle Enerji Santrali kurulmak istenen ve yaklaşık 3 aydır direnen Büyükorhan’ın Karaağız köylülerinden 150 kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törenle CHP’ye üye oldu. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın önceki akşam Karaağızlıları ziyaret ederek düzenlediği iftarda, “Yetkiyi bize verin, bu santrali açmayalım” çağrısı üzerine köylüler CHP’ye geçme kararı aldı.

Köylülerin mücadelesinin her aşamasında yanlarında olan Erkan Aydın’a ve rozetlerini takan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Karaağızlılıar, “Bu doğa katliamına izin vermeyeceğiz. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da rozet takma töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Az önce rozet taktığım Karaağız köyündeki kardeşlerimiz eğer dışlanıyorsa, onlara sahip çıkmak bizim için namus borcumuzdur. Onlar köylerinde rahat yaşamak istiyorlar. 'Yüz yıllardır burada yaşıyoruz' diyorlar. Onların huzurunu bozmaya kimin ne hakkı var? Hem memlekette huzur isteyecek hem de insanları rahatsız edeceksiniz, bu doğru değil. Birinci maddemiz sorumluluk ve sorumluluğun gereğini yapmak” diye konuştu.