Dolar ve Altın Rekor Kırdı: Berat Albayrak Hız Kesmedi

Dolar ve Altın Rekor Kırdı: Berat Albayrak Hız Kesmedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya'dan bölgemize yönlendirmeye başladı" dedi ve ekledi: "Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi."

Albayrak, "Bu dönemde küresel şirketlerin Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, şoklara dirençli, güvenilir, dinamik ortaklara ihtiyacı var" dedi ve "Türkiye, yatırımcılara güçlü üretim tabanı, eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu ve lojistik altyapısıyla benzersiz fırsatlar sunuyor" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" dedi

Türkiye'nin tartışmasız en güçlü yanlarının; lojistik avantajı, 3 kıtanın birleştiği noktada olması, genç nüfus ve eğitimli iş gücü olduğunu söyleyen Albayrak ayrıca şunları kaydetti:

  • "Yeni ekonomik model, üretim, yatırım, iş imkanları, rekabetçi kur ile ihracatı, pandemi öncesi seviyeye getirerek kendini gösterdi."

  • "Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH'si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir pazar."

Bu arada;

Gram altın 500 TL'yi aştı

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan ve ardından bu haftaya da yükselişle başlayan altın fiyatları bugün tarihi zirveyi yenileyerek 500 TL'yi aştı.

Dolar/TL 'nin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasının ardından gram altın da rekor kırarak 500 TL'yi aştı.

Gram altın şu sıralar 502,17 liradan işlem görüyor.

Gram altın yılbaşından bu yana yüzde 72 artış kaydederken 11 aydır yükselişine devam etti.

Küresel piyasalarda ise altının onsunun gerilediği görülüyor.

Altının onsu ABD'de teşvik paketine ilişkin belirsizlik ve doların

güçlenmesiyle 1.900 dolar seviyesine kadar geldi.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışın altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.920 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.