Erdoğan: 'Bin liranın altında emekli maaşı alan yok'

Erdoğan: 'Bin liranın altında emekli maaşı alan yok'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında konuşma yaptı, gelişmeleri aktardı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında ABD ziyaretine yönelik ve gündeme yönelik gelişmeleri aktardı. Erdoğan yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a 'S-400'den vazgeçmeyeceklerini söylediğini' bildirdi.

Erdoğan'nın yaptığı konuşmanın tamamında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

"Ceza muhakemesi kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı. Ayrıca ithalatçılarımızın ve ihracatçılarımızın mali yüklerini azaltan düzenlemeler içeren gümrük kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi tamamlandı. ABD Temsilciler meclisinin aldığı sözde soykırımı kararını kınayan TBMM Başkanlık tezkere HDP hariç tüm partilerin ortak katılımıyla kabul edildi."

"Meslek mensuplarının birbirleriyle ve ödeme hizmeti kullanıcılarıyla ilgilerini düzenleyecek olan Türkiye ödeme ve elektronik para kuruluşları kurulmuş oldu."
"Her bakanımız kendi bütçesinin görüşüldüğü günlerde ekibiyle birlikte tam mesai Meclis'te bulunacak. Meclis çalışmaları bizim için hayati öneme sahiptir. yeni yönetim sistemimizde güçler ayrılığının keskinleştirilmesinin, yasamanın, dolayısıyla milletvekillerimizin üstündeki yükü artırmıştır. Kanun tekliflerini hazırlama ve tüm safhalarıyla yasalaştırma sorumluluğu tamamen milletvekillerimize aittir. Asıl iş milletvekillerimize düşüyor. "

'3 GÜN ANKARA'YA GELEREK MİLLETVEKİLİ OLUNMAZ'

"Bundan böyle kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Ve her hafta zaten salı, çarşamba, perşembe üç gün bölgesine gidecek ve sadece her zaman ki uğrak yerlerine değil ya bölgesinin tüm ilçelerine mahalle veya köylerine kadar gidip oralardaki vatandaşlarımızın hal ve hatırını soracak muhtarlarla görüşmelerini yapacak bize ulaşması gerekenleri bize ulaştıracak, bakan yardımcılarımıza ulaştırılması gerekenleri de onlara ulaştırmak olarak bu çalışmalarımızı çok daha zinde olarak yürüteceğiz. Ak Parti milletvekili olmak demek sadece üç gün Ankara’ya gelmek değildir. Ankara’daki çalışmaları takip edip ondan sonra da bunu kendi il ve ilçeleriyle bunu sağlıklı bir biçime koordine etmektir."

'S-400'DEN VAZGEÇMEYECEĞİMİZİ TRUMP'A BİLDİRDİK'

"Yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almadığımı da tüm dünyaya gösterdik. 100 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşma kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik."
"Sayın Trump’a Türkiye’nin S-400 alma noktasına nasıl geldiğini de bir kez daha ifade ettik zaten bu noktada kendisi de ülkemize hak veriyor. Ülkemizin bu savunma sisteminden vazgeçmesinin söz konusu olmayacağını söyledik. NATO’nun kendi savunma konsepti açısından herhangi bir mani teşkil etmediğini açıkladığı S-400 konusunda kopartılan fırtınaların başka amaçlara vakıf olduğunu da tekrar anlattık. Bu husustaki aşırı ısrarın Türkiye’nin egemenlik haklarına yönelik tecavüz anlamına geleceğinin de altını çizdik. Patriot talebimizi de tekrarladık. F-35 konusunda ülkemize yapılan haksızlığı tekrar dile getirdik."

'ÜLKEMİZDE BİN LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI ALAN YOK'

"Ülkemizde hala bin liranın altında emekli maaşı alan 847 bin kişinin bulunduğu da bir başka yalandır. Türkiye’de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal. Kılıçdaroğlu kendi SSK Genel Müdürlüğü döneminde takılıp kalmış olabilir. Sen hala oradasın ya. Gel gel buralara gel. Bugünkü Türkiye farklı."