Erdoğan: Faşizm bizim kitabımızda yok

Erdoğan: Faşizm bizim kitabımızda yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollandalı milletvekilinin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kendisi hakkındaki açıklamalarına tepki göstererek, “Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var” dedi. Türkiye’nin S-400 denemesiyle ilgili açıklama yapan ABD’ye de yanıt veren Erdoğan, “Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz” diye vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Malatya İl Başkanlığı’nın 7’inci Olağan Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, kendisini hedef alan Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizm var. Bizim kitabımızda sosyal adalet var. Bu yolda yeri geliyor bir avuç ekmeği fakir fukarayla paylaşmasını biliyoruz. “

Türkiye’nin Sinop’ta S-400’leri denemesinin ardından ABD’den gelen tepkiye “Biz kabile devleti değiliz, Türkiye’yiz” diye yanıt veren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şimdi duyuyorum bazı ABD’liler çıkıyor İlham kardeşimizi arıyor, ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Yeri gelirse yaptırım uygularız’ diyor. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz sizden F-35 için adım attık, para ödedik, vermediniz. Bizi tehdit ettiniz.  Biz kabile devleti değiliz, Türkiye’yiz. (ABD'ye) F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz. ‘Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor, diyor ki 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz, Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'ye de yeri gelirse yaptırım uygularız.' Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap."