Faik Öztrak: Sayenizde paramız eridi gitti!

Faik Öztrak: Sayenizde paramız eridi gitti!

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez'de basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:
 
Halkın sağlığını korumanın da ulusal çıkarlarımızın gereği vardır. Ülke de ekonomi de aile şirketi gibi yönetiliyor. Damat öğrensin diye ekonomi yap boz tahtasında döndü. Dün aldıkları kararları bugün değiştiriyorlar. Damadın yaptıklarına dair yabancı basında çıkan haberlere bile gizlilik kararı çıkarıyorlar. 

Konutta arabada fiyat balonları oluştu. Damat ve kayınpeder baktılar olmuyor, milleti caydırmak için döviz ve altın alımına faiz artırdılar. Merkez Bankası'nda bankaya ait döviz rezervi kalmadı. 2001 krizinde bile bu durumla karşılaşmamıştık. 

Borçla ekonomiyi yüzdürme stratejisi ülkeyi borç batağına götürdü. Bankalar ve finans kurumları hariç ülkenin borcu, ülkenin bir yıllık gelirini aştı. 

Sayın Albayrak, belki döviz kuruna bakmıyorsunuz ama yönetemediğiniz ekonomide iğneden ipliğe her şeyin fiyatı arttı. Madem bu kurun kontrolü sizdeydi neden kontrol edemediniz? Sayenizde milli paramız sadece dolar ve euro karşısında değil Afrika ülkelerinde bile değer kaybetti. Sanayimiz güçlü diyorsunuz, kobilerin borçların 163 milyar dolar olduğunu biliyor musunuz. Sanayiciler kur zararını nasıl halledeceğini düşünüyor.