İktidar seçim öncesi yok demişti: Zamlar peş peşe geldi!

İktidar seçim öncesi yok demişti: Zamlar peş peşe geldi!

Yerel seçimlerden önce elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını dile getiren iktidarın seçimlerin ardından peş peşe yaptığı zamlar vatandaşın belini büktü.

Geçtiğimiz 6 ay içerisinde benzinden, gıda fiyatlarına, elektrikten doğalgaza pek çok zam yapıldı.

Yeniçağ'dan Erdem Avşar' ın haberine göre; yerel seçimlerin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerin çoğunu kaybeden iktidarın zam yağmuru vatandaşı zor duruma düşürdü.

Dolar/TL'deki dengesizlik ve enflasyon rakamlarının yüksek olması bir yana akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe art arda zam geldi.

'ZAM YOK' DENİLMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerel seçimlerin hemen öncesinde Ordu'da yaptığı açıklamada "Hem doğalgazda hem de elektrikte önümüzdeki dönemde herhangi bir tarife değişikliği olmayacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Dönmezin bu açıklamalarına rağmen seçimlerin ardından gelen zamlar, söz konusu açıklamaların sadece seçim hamlesi olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

ZAMLAR PEŞ PEŞE GELDİ! 

Seçimin ardından ilk zam şeker fiyatlarına olmuştu. Şekere zammı çay, peş peşe akaryakıt zamları ve tütün ürünlerine getirilen zamlar takip etti.

Hükümetin memur ve emekliye yaptığı maaş zammı yüzde 4’ü geçmezken doğalgaza bir ay içinde ikinci defa yüzde 15 zam gelmiş toplam zam oranı yüzde 30 olmuştu.

Elektrik fiyatlarına da benzeri şekilde zam geldi. İki ay içerisinde yapılan zamlarda toplamda yüzde 30 zam da elektriğe geldi.