İktidarı eleştirdi, aynı gün evi basıldı!

İktidarı eleştirdi, aynı gün evi basıldı!

Antalya’da verdiği sokak röportajında AKP’yi eleştiren İsmail Demirbaş adlı yurttaşın evi aynı gün 6 polisle basıldı ve gözaltına alındı.

Demirbaş verdiği röportaj sırasında ülkedeki ekonominin gidişatını ve iktidarı eleştiren cümleler sarf etmişti. Röportaj sonrası Demirbaş'ın evini polisler basarak kendisini gözaltına aldı. Demirbaş adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakılırken, "Ülkemin geldiği duruma üzülüyorum. Ben bildiklerimi söylemeye devam edeceğim" dedi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Demirbaş'ın evi, 22 Ekim'de verdiği röportaj sonrasında akşam saat 21.30'da polisler tarafından basıldı. Demirbaş gözaltı anını şöyle anlattı:

"Eve 6 polis geldi, oturduğum apartmanın bütün çevresini tuttular, evin önünde de 3 araç bekliyordu. Çok büyük bir suç işlemişim gibi beni bekliyorlardı. Kimliğim gösterdikten sonra beni evden aldılar."

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Demirbaş burada kendisine baskı uygulandığını söyledi:

"Benden ifade alan kişi, 'Sen vahabisin' diyerek beni suçladı. Yine bana, 'Birileri seni dolduruşa getiriyor. Birileri sana bunları söylüyor sen de bunları tekrarlıyorsun' dedi. Benim kendi düşüncelerim olamaz mı? Bu baskılar altında ifade verdim."

Demirbaş, savcılıkta da ifade özgürlüğü kapsamında konuştuğunu belirtti. Ancak savcılık Demirbaş'ı adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla mahkemeye sevk etti. Demirbaş, kendisini bu nedenle gözaltına alanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek şöyle devam etti:

"Doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Eleştirmeye devam edeceğim. Beni emniyete davet etselerdi giderdim. Kaçmam, terörist değilim. Ailemin, çevremin korkmasını istiyorlar. Bana terörist muamelesi yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğumuz için bizi korkutmaya çalışıyor. Ben doğruyu söylemeye devam edeceğim.

Korkmadan, çekinmeden... Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi Atatürk'ün yolunda devam edeceğiz. Gözaltı, gerçekleri söylememize engel olamaz."