İmamoğlu: Başımızın üstünde yeri var ama herkes yetkisini bilecek

İmamoğlu: Başımızın üstünde yeri var ama herkes yetkisini bilecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksiciler Esnaf Odası’nın yeni taksi projesine ilişkin ‘Onay vermemiz mümkün değildir’ açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Bir kere, kendi yetkilerini aşan bir açıklama olmuş. Bizim derdimiz, İstanbul’u çağdaş bir taksi modeli ile buluşturmak" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni taksi projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “N Kolay 42.İstanbul Maratonu" için düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İBB’nin yeni taksi uygulamasına yönelik Taksiciler Esnaf Odası’nın, ‘Onay vermemiz mümkün değildir’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Bir kere, kendi yetkilerini aşan bir açıklama olmuş. Bizim derdimiz, İstanbul’u çağdaş bir taksi modeli ile buluşturmak. Şu anda dünyada, belki de kötü demeyim ama ne yazık ki insanlarını mutsuz eden taksi işletmeciliğini İstanbul yaşıyor" dedi.

'KABUT ETMEYİZ' DİYE BİR ŞEY YOK

İmamoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bunu çağdaş bir seviyeye ulaştırmak için adımlar atıyoruz, sistemlerimizi anlatıyoruz; birincisi bu. İkincisi; taksiciler zaten benimle buluştuklarında, hatırlarsınız, ‘Kiralamayın; ama satın’ dediler. Aslında dert başka. Dert, ne yazık ki ilave olacak 6 bin taksi değil. Biz, o derdi anlamayız. Üçüncüsü; bir kere taksicilerin yetkisinde değil; ‘Kabul etmeyiz’ diye bir şey yok. 16 milyonun yetkisiyle UKOME hareket etmelidir. Taksiciler kime, nereye mesaj verdiler, bilemiyorum. Ama umarım Aralık’ta, İstanbulluların lehine, İstanbulluların aklıyla hareket eden bir UKOME toplantısı olur. Ben de sıkı takip edeceğim. Gerekirse orada da olmayı düşünüyorum" dedi.

HERKESİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

İmamoğlu, “Oda Başkanı Eyüp Aksu ile görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, “Odadan temsilciler, bizden randevu istedi; verdik. Yani Eyüp Bey gelseydi, o da olurdu. Neden gelmedi, bilmiyorum. Ben, bizzat Eyüp Bey’i davet etmedim. Bir sebebi olabilir, sağlık sorunu olabilir. İstanbul’da hangi sivil toplumda, odada görev yapıyorsa, herkesin başımızın üstünde yeri var. Herkesle, her zaman görüşürüz. Ama herkes yetkisini bilecek" şeklinde cevap verdi.