İstanbul halkı mazbatasını aldı!

İstanbul halkı mazbatasını aldı!

Rakibi Binali Yıldırım’a 806 bin 767 oy fark atarak tarihi bir zafer kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün mazbatasına ikinci kez kavuştu. İmamoğlu görevini teslim almak için Saraçhane'ye hareket etti.

İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu bürosuna geçti. Burada mazbatasını teslim alan İmamoğlu “Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbulumuz hem Türkiyemizin hem Avrupa’nın en büyük kenti. Elbette bu seçim sürecindeyken bütün İl Seçim Kurulu çalışanlarına, 39 ilçe seçim kurulu başkanlarına ve çalışanlarına, sandık kurulu üyelerine, tüm temsilcilere, sandıktan çıkan neticeyi milletimizin iradesinin tecelli etmesini sağlayan demokrasi neferlerine teşekkür ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 17:15 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi. İmamoğlu’na eşi ve oğlunun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da eşlik etti.

DEVİR-TESLİM 18:30’DA

Saat 18.30’da Saraçhane’deki İBB binasında devir-teslim töreni yapılacak ve İmamoğlu ikinci mührüne kavuşarak resmen İBB Başkanı olacak.

Saraçhane'deki otobüsten “Başkanımız şu anda mazbatasını almış bulunuyor, buraya doğru geliyor” anonsu yapıldı. Anons, büyük alkışla karşılandı.