İttifakta ‘deizm’ sıkıntısı: Liderlerin gündeminde

İttifakta ‘deizm’ sıkıntısı: Liderlerin gündeminde

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı tespiti, bugün grup toplantılarında liderlerin gündemine girdi.  Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırarak, tepki gösterirken, Bahçeli de sert bir konuşma yaptı.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayında, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı tespiti ve AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike deizm" ifadesi, bugünkü grup toplantılarında hem AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem de MHP lideri Bahçeli'nin tepkisini çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunduktan sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı kürsüye çağırarak, söz konusu  tespitle ilgili açıklama istedi.

Erdoğan’ın, Yılmaz ile ayaküstü yaptığı değerlendirmede, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı ‘deizm’ açıklamasının da değerlendirildiği öğrenildi. Mikrofonlara çok azı yansıyan konuşmada, Bakan Yılmaz’ın, Erdoğan’ın sorusu üzerine “… Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir çalışması var… Toplum yapısı ve dinle ile ilgili…. Burada gençlerimizin deizmle ilgili bir düşüncesi var… 8-10 tane farklı görüş var… ” dediği ve yaklaşık 35 saniye süren İsmet Yılmaz’ın bu açıklamasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Olmaz böyle bir şey…” diye bitirdiği duyuluyor.

"ÖZELE GİRMEYİN, GENELDE KALIN"

Grup toplantısı sonrası bir gazetecinin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırmasıyla ilgili sorusuna Erdoğan, "Özel. Özele girmeyin, genelde kalın" yanıtını verdi.

BAHÇELİ DE ELEŞTİRDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’dan dakikalar önce yaptığı grup konuşmasında, “Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan iman erleridir. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Bırakın hayallere pranga vurmayı, düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir. İnanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce kabiliyete hamd olsun sahiptir.” demişti.