Kılıçdaroğlu: 'Emine hanım çantasını Saray'ın bahçesinde yaksın'

Kılıçdaroğlu: 'Emine hanım çantasını Saray'ın bahçesinde yaksın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Fransız mallarını boykot çağrısını eleştirerek, "Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın bir çantası var. Onu da Saray'ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı grup toplantısında konuştu, Gündeminde Fransa boykotu da vardı. Kılıçdaroğlu'nun  konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlar: 

Fransız mallarını alacak vatandaşta hal mi kaldı! Vatandaşa askıda ekmek demişsin. Çıkıyorsun Fransa mallarına boykot uygulayacağız diyorsun. Sen uygulayacaksın kardeşim. Sanki servisçi akşam eve gidince bir Fransız parfümü aldım sana diyecek. Adam ekmek bulamıyor. Fransız uçakları var, satsın hemen.

Emine hanımın bir çantası var. Onu da Saray'ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin. Ahkam kesiyorsun arkasında durmuyorsun. Mısır'a bir şey diyor musun? Diyemezsin. Doğu Akdeniz'de en haklı davamızda yalnız kaldık. Biz yurtta barış, dünyada barış geleneğinden geliyoruz. Her ülkeye saygılıyız, her ülkenin de bize saygılı olması lazım. Eğer sen TC'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim etmişsen senden yurt sever çıkmaz kardeşim.