Öztrak Bunun hesabını kim verecek ?

Öztrak Bunun hesabını kim verecek ?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak YKS ve LGS sınavların yapılacağı günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin yeterli bir tedbir olmadığını belirtti. Öztrak, "Milyonlarca gencimizin sağlığı, hangi daha önemli gerekçeyle riske atıldı? Bunu bilmek milletimizin hakkı. Allah korusun, tek bir yavrumuz hastalığa yakalansa bunun hesabını kim verecek?" dedi.

 


CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak 20 Haziran günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavları için uygulanacak sokağa çıkma yasağının yeterli bir tedbir olmadığını söyledi. Öztrak "Milyonlarca gencimizin sağlığı, hangi daha önemli gerekçeyle riske atıldı? Bunu bilmek milletimizin hakkı" dedi.

Öztrak CHP,genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında sınava girecek öğrencilerin hastalığa yakalanması durumunda bunun hesabını kimin vereceğini sordu.

Öztrak konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu hafta sonu 1 milyon 670 bin öğrencimiz LGS’ye, gelecek hafta sonunda da 2 milyon 433 bin öğrencimiz YKS’ye girecek. İki hafta önce bilimin sesi yerine gönlünün sesini dinleyen Erdoğan anlaşılan sonuçtan çok ürktü. Bu defa Bilim Kurulu’nun kararına uyarak sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulama kararı aldı. Bunu da yandaş medyada oldukça abartılı şekilde açıklayarak algıyı değiştirmeye ve sorumluluktan kaçmaya uğraşıyor. Bu karar yeterli değildir.

Salgının yayılım hızının arttığı şu günlerde milyonlarca öğrencimiz kapalı alanlarda saatlerce ter dökecek. Haklı olarak pek çok bilim ve tıp insanımız bu konuda kaygılarını, endişelerini dile getiriyor. Öğrenciler ve aileleri son derece tedirgin. Ama ne öğrencilerimizin ne ailelerimizin ne de bilim insanlarımızın sesleri saraya ulaşabiliyor. Milyonlarca gencimizin sağlığı, hangi daha önemli gerekçeyle riske atıldı? Bunu bilmek milletimizin hakkı. Allah korusun, tek bir yavrumuz hastalığa yakalansa bunun hesabını kim verecek? Sağlık Bakanı mı? Milli Eğitim Bakanı mı? Sarayın gönlüne göre karar veren kibirli adamı mı?