Profesörlere yüzde 16, imamlara yüzde 100 ek ödeme

Profesörlere yüzde 16, imamlara yüzde 100 ek ödeme

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle belirlediği ek ödemelere göre, tabip dışı görev yapan profesörler yüzde 16, din görevlileri yüzde 100 oranında ek ödeme alacak.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasıyla ilgili usul ve esaslara ilişkin genelgeyi yayımladı.

Söz konusu genelgeye göre, koronavirüs servislerinde çalışan, koronavirüs PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarında gorevlendirilen sağlık çalışanları, görev yaptıkları süre için yüzde 100 oranında bir ek ödeme alacak. Sağlık çalışanları görev sürelerinde sadece koronavirüs servisindeyse yüzde 100 ek ödeme alacak.

Bu isimler, koronavirüs dışı görev yaptıkları süreler için ise profesör ise yüzde 44, tabipse yüzde 36 oranında ek ödeme alacak. Sağlık çalışanları sadece koronavirüs servislerinde çalışırken yüzde 100 ek ödeme alacak.

PROFESÖRE YÜZDE 16, İMAMLARA YÜZDE 100 EK ÖDEME

Görevlendirme kapsamında tabip dışı olanlar ise profesörse yüzde 16, eczacı ise yüzde 70, genel idare çalışanı ise yüzde 89, sadece yardımcı hizmet ve din hizmetleri görevlisi ise yüzde 100 oranında ek ödeme alacak.Genelgede koronavirüs için ayrılmış alanlarda fiilen görev yapan tüm personel için yüzde 100 ek ödeme öngörülürken bunun dışındaki çalışmalar için ek ödeme oranları  tabloda gösterildiği gibi belirlenmiş.