TBB'den Dr. Esra Ersöz Genç'e saldırı tepkisi

TBB'den Dr. Esra Ersöz Genç'e saldırı tepkisi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın ölmesinin ardından yakınlarının Dr. Esra Ersöz Genç’e saldırması ve 26-30 Nisan Aşı Haftası'yla ilgili iki ayrı yazılı açıklama yaptı.

Türk Tabipleri Birliği, Trabzon'da Dr. Esra Ersöz Genç’e yapılan saldırıya tepki gösterdi: “Sağlıkta şiddetin salgın ortamında sağlıkçılara ‘jest olarak’ yasa çıkarmakla engellenemez. Kararlı samimi ve net bir siyasi tutum alınmalı.” TTB, 26-30 Nisan Aşı Haftası’yla ilgili yaptığı açıklamada ise koronavirüs sürecinde aşılamanın devam etmesi gerektiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığını bağışıklama hizmetlerini etkin bir biçimde yürütmeye, halkımızı bu hizmetlerden yararlanmak için sağlık örgütüyle işbirliğine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Genç’e yönelik saldırıyla ilgili “en etkili ağızlardan tutum alınmaz ise bu ülkede hekimlik yapılamaz” ifadelerini kullanandan TTB, şunları açıkladı: “Sağlıkta şiddetin salgın ortamında sağlıkçılara ‘jest olarak’ yasa çıkarmakla engellenemez. Kararlı, samimi ve net bir siyasi tutum alınmalı, ülkeyi ve sağlık ortamını yönetenler bu konuyu taktik olarak değil gerçek ve yaşamsal bir sorun olarak görüp adım atmalıdır. Bizler süslü ceza cezaları değil caydırıcılığı olan bir işleyiş ve hukuki süreç bekliyoruz. Bu tür saldırganların örnek alınamayacağı,  yapanların pişman olacağı tutumlar bekliyoruz.”

TTB, 26-30 Nisan Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: "COVID 19 salgını döneminde de bağışıklama hizmetlerinin etkin bir biçimde sürdürülmesi, bebeklerin, çocukların, yaşlıların, müzmin bir hastalığı olanların aşılanma durumlarının takip edilerek aşılanmak üzere randevu ayarlanması gerekli ve çok önemlidir. Koronavirüs hastalığına ek olarak aşı ile önlenebilir hastalıkların sağlığımıza zarar vermesi önlenmelidir."

“Bağışıklama hizmetlerinden yararlanma herkesin hakkıdır. Ödevlisi Devlettir. Sağlık Bakanlığını bağışıklama hizmetlerini etkin bir biçimde yürütmeye, halkımızı bu hizmetlerden yararlanmak için sağlık örgütüyle işbirliğine davet ediyoruz. Aşılar ile bağışıklama, halkın sağlığını koruyan en çok katkı veren 10 sağlık hizmetinden biridir.”