Ünlü sanatçı Ayşegül Atik hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Ayşegül Atik hayatını kaybetti

Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden sanatçı Ayşegül Atik 72 yaşında hayatını kaybetti. Atik, uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Oyuncular Sendikası, usta sanatçı Ayşegül Atik'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Sendika'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Meslektaşımız Ayşegül Atik hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun. #AyşegülAtik'' denildi.

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR?

Ayşegül Atik 1948 yılında Ankara'da doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy olan oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. ''Bir alışveriş bir fiş' reklamıyla tanınan Atik, Devlet Tiyatrosu'nda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı.

1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca'yla çeşitli skeçlerde yer aldı. Oyuncu, En Son Babalar Duyar'ın başta olduğu birçok dizide oynadı.

ALİ SUNAL'DAN VEDA

En Son Babalar Duyar dizisinde oğlu Mustafa'yı canlandıran Ali Sunal "Ah Ayşegül ablam ah. Benim Şükran annem ah benim güzel ustam. Mekanın cennet olsun. Mustafan senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslıydı." sözleriyle sosyal medyadan usta isme veda etti.