“Yeni Türkiye”: Karneyle aşı!

“Yeni Türkiye”: Karneyle aşı!

Korona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş üste ve kronik rahatsızlıkları bulunanlara grip aşısı yapılması planlanırken, bu kapsamda oldukları halde e-Nabız sisteminde bulunmayanlar olduğu ortaya çıktı.

Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü talep olan grip aşısı Türkiye’ye geldi. Sağlık Bakanlığı, grip aşısı alabileceklerin e-Nabız sistemlerine yüklendiğini duyurdu. Siteye giren birçok kişi, kronik rahatsızlıkları bulunduğu ve 65 yaş üstü oldukları halde grip aşısı listesinde bulunmadığını gördü.

Gazeteci Akın Atalay, twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "E Nabız sitesinde tüm hastane, sağlık bilgilerim kayıtlı. Hepatit B, kronik gastrit, akciğer hasarı, geçen yıl iki ayrı kanser teşhisi (3. evre lenf ve böbrek kanseri); cerrahi ve kemoterapi tedavisi, izleme süreci. Yine de sınıfı geçemedik, grip aşısına yetmedi. Sağlık olsun"

Oyuncu Berna Laçin de şunları yazdı: Annem (73) kronik Akciğer hastası, Pandemi sürecinde 2 defa zatürre geçirdi (zatürre aşıları var)ve koah hastası; babam(75) kalp hastası ameliyatlı ve stentleri var. E Nabıza göre risk grubunda değiller, grip açısına gerek yok. Babam soruyor şimdi “neden aylarca bizi eve tıktınız”.

Doç. Dr. Aziz Çelik de sosyal medya hesabından "Grip aşısı kapsamı muamma! Ben kronik kalp ve karaciğer hastasıyım ama aşı kapsamında değilim! Kardeşim kanser hastası kemoterapi alıyor ama riskli grupta değil! Annem 75 yaşında kalp hastası o da riskli grupta değilmiş! Peki aşı kimler için? @saglikbakanligi @drfahrettinkoca" diye yazdı.

e-Nabız'da listede olmadığını duyuranlardan biri de emekli general Ahmet Yavuz oldu. Yavuz twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Yeni Türkiye”: Karneye bağlı aşı uygulaması! 65 yaşındayım. 1994’ten beri yaptırdığım grip aşısını ilk defa zamanında yaptıramıyorum. Refik Saydam Enstitüsünün kapısına kilit vurarak yerli ve milli aşının önünü kapayanlara selam olsun!