BASE 2019'da 20 bin ziyaretçi

BASE 2019'da 20 bin ziyaretçi

Türkiye'nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerinin yer aldığı BASE 2019 büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen yeni mezun sanatçı platformu BASE 2019'u 20 bine yakın sanatsever ziyaret etti. Kale Grubu, Magnum ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşen, Digilogue'un dijital sanat partneri olduğu BASE'te 20 şehirden, 30 farklı üniversiteden 107 yeni mezunun 120 yapıtı yer aldı. 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Beşiktaş'ta Akaretler Sıraevler'de gerçekleşen Türkiye'nin yeni mezun sanatçı platformu BASE, yurdun dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını aynı çatı altında topladı. 72 üniversitenin yeni mezunlarından 1575 başvuru alan BASE'te, bu yıl seçici kurul değerlendirmesi sonucu seçilen 30 üniversiteden 107 yeni mezun sanatçı adayının 120 yapıtı yer aldı.

BASE 2019'UN TEMASI 'ŞİMDİ'

BASE 2019'un küratöryel çerçevesini ''ŞİMDİ'' olarak belirleyen Derya Yücel: ''Zaman, bir noktadan diğerine doğru hareket eden kesintisiz, dinamik ve tekrar etmeyen bir olguysa “şimdi”, geçmiş ile geleceği bağlarken aynı zamanda onlarla sınır oluşturan anlardır. Çok sesli, çok anlamlı ve dinamik bir görsel karşılaşma ortaya çıkaran BASE 2019/ “Şimdi”, Türkiye'deki görsel sanat eğitimi ve pratikleri üzerine geniş, güncel ve günümüze özgü bir spektrum sundu''.

BASE 2019'da resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilendi. Digilogue'un dijital sanat partneri olduğu BASE'te dört gün boyunca serginin yanı sıra sanat dünyasının değerli isimlerini ağırlayan 'BASE Talks' konferans programı ve pek çok atölye çalışması da gerçekleşti.