Manisa'da  tarih yok ediliyor

Manisa'da tarih yok ediliyor

​Tarihi yerlere saldırı devam ediyor.Bir türlü pes etmeyen tarihi eser kaçakcıları önüne gelen tarihi yerleri parçalamaya devam ediyorlar

​Tarihi yerlere saldırı devam ediyor.Bir türlü pes etmeyen tarihi eser kaçakcıları önüne gelen tarihi yerleri parçalamaya devam ediyorlar.Sosyal medya üzerinden You-Tube kanallarına define ile ilgili proğramlar yapan bazı kişiler,define işaretleri ve define işaretlerinin çözümleri adlı yaptıkları videolar hazine arayanları daha çok hevese getirdi.

Doğada bulunan eski kültür varlıkları ve değişik kültürlerde bulunan işaretli kayaları kırmaya başladılar.Kubaba,marienna,hepat artema,venüs gibi farklı isimlerede anılan ve yeryüzündeki bütün canlıların anası olduğuna inanılan bereket tanrıçası (KYBELE)nin kaya kabartması Manisa'ya 7.km uzaklıktaki akpınar mevkisindedir m.ö. 13.yüzyılla tarihlenen hitit ordularının yöreye yaptığı 1 sefer sırasında yapıldığı sanılmaktadır.

Spil dağı kuzey doğu eteklerinde oyularak yapılmış olan Rölyefte ana tanrıça gediz ovasına doğru bakan ve iki yanında birer aslan bulunan oturmuş kadın şeklindedir.Kaçakcıların kabartma heykelin içinde altın var hayali ile devamlı tahrip ettikleri kabartma figür yanlarında bulunan aslan figürleri bile fark edilmektedir.spil dağının sarb bir yere yapılan KYBELE yüksekliği ve uçurum olduğu için merdiven yardımı ile kabarmaya çıktıkları.Etrafında Piknik alanları ve içme suyu nöbetçileri olduğu için fazla yanaşamdıkları anlaşıldı.

"KİM BUNLARA DUR DİYECEK"

Hergün kolluk kuvvetleri tarafından yakalanan tarihi eser kaçakcıları bir türlü pes etmiyorlar.Böylece bütün tarih tek,tek yok oluyor.Peki bu tür tarihi eser kaçakcıları neden çoğaldı? İşte sorunun cevabı sosyal medya olan Facebook ve You-Tube kanallarında çok sayıda hazine ve define ile ilgili bilgiler veriliyor.

You-Tube kanalında uzun,uzun video çeken bazı kişiler bu işaretli yerlerde neresinde hazine var diye anlatımlı videolar sunuyorlar.Çok sayıda abone olan bu kişiler bu video karşısında You-Tube kanalından para kazanıyorlar.Onlar para kazanıyor Tarih ise yok oluyor.You-Tube kanalında define ve işaretlerin çözümü adlı bu tür videoların engel olunmadıkça bütün tarih yok olmaya devam edecek.