Seydişehir'de kültürel etkinlikler artarak devam edecek

Seydişehir'de kültürel etkinlikler artarak devam edecek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kültürel belediyeciliği önemsediklerini belirterek ilçede kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.


Belediye çalışmalarının yanı sıra kamu kurumlar, STK’lar ve öğrenci topluluklarının organize ettiği çalışmalara belediye olarak destek vereceklerini ifade eden Başkan Tutal, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Seydişehir’in kültürünü, tarihini, sosyal yapısını, değerlerini ortaya koyan yayınları muhafaza edeceklerini belirten Tutal, “İlçemizin köklü tarihi ve manevi ikliminde bu zamana kadar yapılmış araştırmaları, tezleri, sempozyumları, kitapları ve arşiv niteliği taşıyan yayınları özenle muhafaza ediyor, gelecek nesillere bu yayınları aktarmaya çalışıyoruz. Bu yayınları bir yandan muhafaza ederken diğer yandan da bu yayınlarımızın kapsamını geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah şehrimizin tarihine, kültürüne, doğal yapısına, sosyal hayatına dair yapacağımız araştırma çalışmalarımızı yayın haline getirip ilçemizin kültürüne katkıda bulunacağız. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyor, üniversitelerimizle işbirliği için girişimlerimiz devam ediyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.