Kahvaltıda en çok kilo aldıran bu besinlere dikkat!

Kahvaltıda en çok kilo aldıran bu besinlere dikkat!

Sağlıklı bir kilo için kahvaltının nasıl önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Peki kilo vermek için kahvaltıda hangi besinlerden uzak durulmalı?

KREP VE PANCAKE

Karbonhidrat tüketmek sizi kısa bir süreliğine tok tutar. Krep de 3 malzemenin birleşimi ve hızlıca pişmesiyle çok mantıklı bir kahvaltı seçeneği gibi dursa da işin aslı öyle değil. Krep ve pancake tek başına tüketilse belki sağlıklı olabilir ancak bu iki ürünü genellikle tatlı kahvaltılık malzemelerle tüketiriz. Yedikçe yiyesimiz gelir, reçeli sürer sürer yeriz. Sadece karbonhidrat almakla kalmaz, şekeri de abartmış oluruz. Şekerimizin yükselmesiyle hızlıca yeniden acıkmak da cabası.

MEYVE SUYU

Meyve gibi bol vitaminli birşey nasıl sağlığım için zararlı olabilir dediğinizi duyar gibiyim. Ancak unutmayın oldukça sağlıklı gözüken meyveler içerdiği vitaminlerin yanı sıra olduka yüksek miktarda şekere de ev sahipliği yapar. Bu nedenle meyve suyu tüketmek kan şekerinizin oldukça hızlı bir şekilde yükselmesine neden olabilir. Pinterest Diyeti kitabının yazarı Mitzi Dulan’a göre, bir bardak meyve suyu içmek kan şekerinizi yükselterek sizde açlık hissi yaratabilir.

BÖREK VE POĞAÇA TÜRLERİ

Peynirli, patatesli, otlu gibi pek çok çeşidi bulunan bu gıdalar hem öğrenciler, hem de ofis çalışanları tarafından özellikle sabah kahvaltısı alternatifi olarak oldukça sık tüketilir. Ancak içerdikleri yüksek tuz ve yağ oranları nedeniyle kilo vermek istiyorum diyenlerin uzak durması gereken yiyecekler arasında yer alırlar. İçerisinde buluna tuz ya da bir diğer adıyla sodyum aynı şeker gibi davranır ve kan şekerinde dalgalanmaya neden olur. Bu da aslında kişinin kendisini bir türlü doygun hissetmemesine yol açar. Bu nedenle de kaç dilim börek yerseniz yiyin kendinizi bir türlü doymuş gibi hissedemezsiniz.

MISIR GEVREKLERİ

Sağlıklı yağ, lif ve protein bakımından yetersiz, genellikle yüksek kalorili olan bu gevrekler sizin için pek de iyi bir seçenek değil. Marketlerde mısır gevreği raflarının hemen yanında bulunan yulaf ve granolalı seçenekleri etiketlerini okuyarak karıştırın. İçeriğinde lif, sağlıklı yağ bakımından zengin olanları tercih edin. Yoğurt ya da proteinli süt ile karıştırıp üzerlerine fındık, ceviz ya da sevdiğiniz diğer yemişler ekleyebilirsiniz.

AROMALI YULAF EZMESİ PAKETLERİ

Kilo vermek isteyenler için yulaf harika bir lif kaynağı olabilir. Kendi aromalı yulaflı kahvaltınızı kendiniz yapmayı tercih edin. Taze meyveler ekleyin yulafı granola şekilnde bir gece önceden hazırlayın, chia tohumu ekleyin ve bal ile tatlandırın. Keyif aldığınız öğünleri sağlıklı hâle getirebileceğinizi unutmayın.