İstanbul'dan ilham alan koleksiyon: Byzantium

İstanbul'dan ilham alan koleksiyon: Byzantium

Özgür Masur, alışılagelmiş couture kalıplarını yıkarak, sektöre yeni bir bakış açısı kazandıracak 65 parçalık Byzantium koleksiyonunu, Tersane İstanbul’da gerçekleştirdiği defileyle sundu.

Tarihimizin kalıntılarının incelenmesi gerektiğini savunarak yaşadığı topraklardan ilham alan tasarımcı, Bizans şehir hikayelerini tasarımlarına taşıdığı Byzantium koleksiyonunu, sanat tarihçi ve akademisyenlerle bir arada gerçekleştirdiği üç yıllık bir ar-ge çalışması sonrasında tamamladı.

Bir çok döneme referans olan Bizans’ı, Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne yapılan Bizans öğretilerini ardına alarak inceleyen Özgür Masur, bu koleksiyonda dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyor.

Koleksiyonda Bizans İmparatorluğu içinde yaşanmış aşk hikayelerinden savaşlarına kadar her dönem ve durum irdeleniyor. Tasarımlarında yer verdiği feminen enerjiye Bizans ile maskülen ivmeler katan Masur, mozaikler, avizeler, dönem çalgıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi dönemin tarihi her bir unsurunu, nesnelerin güncellemelerini kullanarak yorumluyor.

Özgür Masur; “Bir tasarımcı olarak tüm kaygılarımdan sıyrılıp kendim için yaptığım ilk koleksiyon. Burada Özgür Masur kadınının zihinlere kazınan feminen çizgisini maskülen tavra taşığımız yeni bir denemeyi de beraberinde getirdik. Benim için tasarımlarımda bu kırılımı görmek, en büyük engeldi ve büyük bir hazzı da beraberinde getirdi.” diyor.

Uğurhan Akdeniz’in koreografisini üstlendiği show’un styling’ini Burak Sanuk üstlendi.