Küresel tasarımın merkezi

Küresel tasarımın merkezi

Design Week Turkey’in başarılı işlere imza attığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz” dedi

 

Design Week Turkey’in başarılı işlere imza attığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz” dedi

Bu yıl 4. kez düzenlediği Design Week Turkey, 14-17 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. ING Türkiye, Ford Otosan ve Türk Hava Yolları destekleriyle “Tasarım Ötesi” ana temasını taşıyan etkinlik kapsamında 100’den fazla konuşmacı ve 150'nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferans ile 53 sergi ve atölye çalışmalarında sanayici, akademisyen ve öğrencilerle buluşacak.

MARKALAŞMA YOLCULUĞUNA KATKI
Design Week Turkey tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, önümüzdeki yıl İstanbul'u bir küresel tasarım merkezi yapmayı planladıklarını belirterek, " Genç Türk tasarımcılarımızı dünyaya tanıtmak ve ihracat ile tanıştırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin markalaşma yolculuğuna da önemli katkı sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda moda ve tasarıma yönelik tüm etkinliklerimizi bir araya getireceğimiz uluslararası organizasyon gerçekleştireceğiz. Yıl boyunca tasarım ve modanın konuşulacağı bu proje ile İstanbul’u uluslararası düzeyde, Avrasya’nın bölgesel tasarım merkezi yapacağız ve İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz “dedi.

STANDARTLARA SAPLANILMAMALI
Sosyal hayattan, üretime ve ihracata kadar hayatımızın her alanında, küresel trendler ile beraber gelen bir dönüşüm içerisinde yaşadığımızı belirten İsmail Gülle, “Standartlara saplanıp kalmak, dün yapılanı bugün de devam ettirmek, var olan yöntemlerle geleceği planlamak artık başarı için yeterli değil. Dinamizmi özümsemiş, her türlü teknolojik gelişmeye hâkim, dünyanın ne yöne gittiğini dikkatle izleyen bireylerin ve kurumların devrindeyiz. Bilhassa, Dördüncü sanayi devriminin sacayaklarını oluşturan dijital ve teknolojik dönüşüm, milenyum jenerasyonunun toplumsal entegrasyonu ile, birçok olguyu temelinden sarsarak yeniden yapılandırdı. Bu durumun en önemli sonuçlarını, ekonomi ve ticaret hayatında görüyoruz. En kullanışlı, en kaliteli ürünü yapmak artık tek başına sizi rekabetçi yapmıyor. Hızlı olabilmek, estetik ürünler ortaya koyabilmek, müşteri taleplerine uygun üretim yapabilmek rekabette ayakta kalabilmek için olmazsa olmaz durumda. Bu konu, sadece imalat sanayisinin değil birbirini tamamlayan tüm sektörlerimizin meselesi” dedi.

Dünya markalarını buluşturacak
Design Week Turkey’in bu yıl 60 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 8. kez sahiplerini bulacak Etkinliğe; Volvo, Ford, Tesla gibi dünyada tasarım alanında öne çıkan otomobil markalarının tasarımcılarından Niels van Roij, Londra Design Week Direktörü Ben Evans, Uluslararası IF Tasarım Forumu CEO’su Ralph Wiegmann, Social Designs’ın kurucusu Daan Rosegarde, Design For All kurucusu Ron Nabarro, Tayvan Medikal Tasarım Birliği başkanı Kevin Seng gibi global düzeyde alanında uzman isimler konuşmacı ve panelist olarak katılacak.