Yeni trend 'Objeli Bitkilendirme'

Yeni trend 'Objeli Bitkilendirme'

Bitkilerin binlerce tasarımla şekil değiştirip sanata dönüştüğü bugünlerde, sadece evler değil ofisler de yeni trendin etkisine girdi.

Bitkiler, güzellikleriyle bizi mutlu etmekle kalmıyor aynı zamanda ortama yaydıkları enerjiyle bizlere gizliden gizliye terapi uyguluyor. Günümüzde bazı bitkilerin kapalı mekanlarda ki hava kalitesini düzelttiği de bilimsel bir gerçek olarak kabul edilince iç mekanların dekorasyonunda bitki kullanımının son derece yaygınlaştığını görüyoruz. İç mekanların dekorasyonlarında bitkileri, canlı çiçekleri artık şamdanların, gümüş- bronz aynalı objelerin, cam ve seramik objelerin içinde görmek mümkün. KHUM Design markasıyla bitkileri kullanarak özel tasarımlar gerçekleştiren ve Türkiye de bir ilk olan 'Objeli Bitkilendirme' sanatıyla özel bir koleksiyon yaratan Yasemin Gazanker, mekanları bitkilerle aydınlatan bir tasarımcı.

Çalışma alanlarında bitkilerin dekoratif amaçlı kullanılmasının yanı sıra çalışanların performansına yansıyan etkisini ve verimliliği nasıl etkilediğini açıklayan Gazanker, iç mekanlarda bitkilerin faydalarını şöyle sıraladı:

Çalışma alanlarında bitki yetiştirmek için 5 neden

1- Ortamın havasını temizler

2- Hafızayı güçlendirir

3- Gürültü seviyesini azaltır

4- Yaratıcılığı artırır

5- Dikkat dağınıklığı azalır